Rosy Ildico nappasi uransa avausvoiton – Korvenheimon talliin kaksi täysosumaa
Timo Korvenheimon valmennettavat kilpailivat menestyksekkäästi Kouvolassa.

Rosy Ildico nappasi uransa avausvoiton – Korvenheimon talliin kaksi täysosumaa

Valtteri Itkonen ohjasti vuoden ensimmäisen täysosumansa valmentamallaan tammalla. Timo Korvenheimon valmennettavat nappasivat kasan kärkisijoituksia.

Sunnuntaisen Toto5-pelin kolmantena kohteena toimi 2100 metrin ryhmäajo enintään 2800 euroa tienanneille lämminverisille.

Alussa keulapaikan puolusti Antti Teivaisen ohjastama Prima Balance, mutta ensimmäisellä takasuoralla johtopaikalle siirtyi Delphine Goya. Näinpä johtavan rinnalle jäi ainoastaan kolme prosenttia pelattu Rosy Ildico. Kierroksen väliajaksi kellotettiin 15,5.

Viimeisellä takasuoralla Valtteri Itkosen ajokki painui keulaan, kun Delphine Goyan eväät olivat syöty. Maalisuoralle kaarruttaessa Rosy Ildico oli repäissyt jo eron, joka kesti maaliin saakka. Uran ensimmäinen täysosuma irtosi ajalla 17,0ake.

Voitto oli Itkoselle ohjastajana kauden ensimmäinen ja Rosy Ildicolle uran avausosuma.

”Hyvällehän voitto maistuu, kun niitä ei ole tänä vuonna vielä tullut”, Itkonen sanoi. ”Koko ajan oli hyvät fiilikset. Tänään tamma oli hyvä.”

Itkonen osti tamman 5-vuotiaalle tyttärelleen, joka siis on hevosen omistaja. Sitä ennen Rosy Ildico oli Heidi Laitisen omistuksessa.

”Minun mielestäni kyse on hyvästä kilpahevosesta”, Itkonen arvioi. ”Ei nyt mitään kuuta taivaalta tavoitella, mutta sellaista pärjäävää kilpahevosta.”

Nykyinen omistaja kertoo, että tamma oli etenkin nuorena varsin hankala hevonen, minkä takia se on vasta 2-vuotiaana opetettu.

”3-vuotiaana hevonen oli vasta valmis. Tämän kanssa on aloitettu työnteko tosi myöhään.”

Rosy Ildicossa Itkosta miellyttää etenkin tamman nopeus, mutta ratojen ulkopuolella luonnetta riittää.

”Se on aika temperamenttinen hevonen. Sillä on ihan omat juttunsa, mutta yleensä tosi kiva ajaa ja valmentaa. Se myös menee pääsääntöisesti sitä, mitä kuski haluaa.”

Timo Korvenheimon talli oli vahvassa iskussa Kouvolassa. T5-pelin avauskohteessa Vilja Kivinen ajoi Glamour Arioson ykköseksi ajalla 17,5ke. Orimattilalaistreenarin menestyskulku jatkui illan seitsemännessä lähdössä, kun Starry ja Alma Cotter juoksivat talliin kaksoisvoiton.

Illan pääpelin päätöskohteessa Hurry Sundown kiri ylivoimaiseen voittoon Antti Teivaisen ohjastamana.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 8 Glamour Arioso, 8,07%,, 11,51 euroa

T5-2: 7 Kilun Poika, 33,93%, 24,39 €

T5-3: 8 Rosy Ildico, 3,07%, 264,32 €

T5-4: 6 Starry, 26,89%, 597,20 €

T5-5: 7 Hurry Sundown, 35,59%, 771,14 €

Vaihto: 48 878,90 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi