Kari Alapekkalan ja Irene Kelloniemen omistama Easy Silence otti kauden neljännen voittonsa.
Kari Alapekkalan ja Irene Kelloniemen omistama Easy Silence otti kauden neljännen voittonsa.Anu Leppänen

Rovaniemellä murskattiin ennätyksiä - "Hevonen selvästi parempi kuin aiemmin"

Rovaniemen Toto5-kierros toi huimien tulosten lisäksi tunteet pintaan.

Alkuvuodesta poisnukkuneen Aarne Lintulahden kunniaksi järjestetty muistoajo Rovaniemen Toto5-kierroksella oli täynnä tunnetta. Mika Jauholalta debytoinut Broomhilda avasi liukkaasti keulaan ja vei ensimmäisen tuhat metriä aikaan 12,5. Vierellä haastoi suosikki Bribes, joka sai maalisuoralla johtavasta otteen, mutta loppumetreillä potin korjasi ulkoa kovaa kirinyt Easy Silence. Takaa pujotellut Kari Alapekkalan suojatti kirjasi uudeksi ennätyksekseen 13,4aly.

Valmentaja kertoi voittajahaastattelussa, ettei hän satsannut alkuun ollenkaan.

”Saatiin selkä eteen, mikä oli tärkeintä. Päästiin takasuoralla sisärataa pitkin ja päästin pari ohi. Vikassa kaarteessa tuli tilaa ja lähdettiin hyökkäykseen. Matsi oli tiukka, mutta Easy Silence oli tänään selvästi parempi kuin aiemmin, puristi hyvin maaliin asti.”

Seremonioissa nähtiin liikuttava hetki, kun Alapekkala sai lämpimät onnittelut Lintulahden leskeltä Aune Lintulahdelta. Alapekkalan ja Lintulahden perheet ovat olleet ystäviä vuosikymmenten ajan. He halasivat toisiaan lämpimästi pitkän tovin.

”Olen oikein iloinen, kun voitettiin juuri tämä lähtö. Minulla on Arskasta hyvät muistot, voitto on hänelle tuonne korkeuksiin”, Alapekkala sanoi.

Kylmäveristen maililla Niemen Eemil pisti pystyyn oman shown. Tarmo Liikamaan valmentama ori ampaisi keulaan ja syöksyi ensimmäisen kierroksen 22,5. Kukaan ei noussut uhkaamaan sen menoa ja voittoaika oli komea 23,3aly. Se oli lähes kahden sekunnin parannus oriin edelliseen ennätykseen. Suosikki Pärttyl laukkasi alussa ja jäi, mutta paikkasi kirimällä vahvasti kakkoseksi.

Niemen Eemiliä ohjastanut Ville Pohjola kuvaili voittajahaastattelussa oriin menneen ennätyksensä kuin itsestään.

”En välttämättä olisi halunnut ajaa niin reipasta, mutta ori oli keulassa meneväinen ja ajattelin, että turha ruveta kiskomaan, antaa mennä. Tarmon kanssa oli puhetta, että hevoseen on tullut sitkeyttä. Kun se on nyt tullut kuntoon, tulee se rehdisti maaliin asti.”

Lisää raveista ensi keskiviikon (29.6.) Hevosurheilussa ja tilaajille jo huomenna verkossa.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 2 President Lindy, 68,17 %, 1,27 euroa

Toto5-2: 6 Livi Passport, 8,61 %, 7,82 €

Toto5-3: 5 Lennon Venkula, 28,37 %, 22,50 €

Toto5-4: 2 Easy Silence, 10,60 %, 98,53 €

Toto5-5: 8 Niemen Eemil, 40,56 %, 115,24 €

Vaihto 57 516,14 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi