Arkistokuva Ville Nisosesta Gary Hoistin kärryillä. Kuva: Lars Jakobsson.
Arkistokuva Ville Nisosesta Gary Hoistin kärryillä. Kuva: Lars Jakobsson.

Rovaniemelle muuttanut Ville Nisonen: ”Välillä pitää tehdä sellaisia ratkaisuja”

Valmentaja Ville Nisonen on karistanut etelän pölyt jaloistaan ja muuttanut Rovaniemelle.

Aiemmin Lohjalla asunut Ville Nisonen on työskennellyt useilla nimekkäillä ammattilaisilla Ruotsissa ja USA:ssa. Myös ammattivalmentajatutkinnon hän on suorittanut Ruotsissa. Mutta mikä sai hänet muuttamaan Lohjalta Lappiin?

”Ilmasto ja elämänmuutos, välillä pitää tehdä sellaisia ratkaisuja. Kyllä viime talvi oli niin hankala, se oli pelkkää kuraa koko talvi. Täällä ei ainakaan sitä ongelmaa pitäisi olla”, Nisonen perustelee. ”Olen asunut monessa paikassa. Lappi houkutteli minua ja puoliso on täältä kotoisin, senkin takia sitten tultiin tänne.”

Nisosen puoliso on Suomen Hippoksen jalostusinformaatikkona työskentelevä Susanna Back. Hän jatkaa muutosta huolimatta Hippoksella, sillä ison osan töistä voi tehdä etänä.

Pariskunnan muutto on yhtä muuttokuormaa vaille valmis. Hevoset ovat jo pohjoisessa, siemennettävänä olevaa siitostammaa lukuun ottamatta. Alkuun tukikohtana toimii Backin kotitila 50 kilometriä Rovaniemeltä Kemijärvelle päin.

”Tässä on laitumia ja pystyy treenaamaankin, hyvät kangasmaastot on vieressä. Tarkoitus on laidunkauden loputtua mennä Mäntyvaaraan ja vuokrataan sieltä karsinoita tarpeen mukaan. Siihen on joku treenattavakin tulossa”, Nisonen kertoo.

Starttihevosia pariskunnalla on tällä hetkellä yksi, Don Defender, joka starttaa seuraavaksi Kemijärvellä ensi sunnuntaina.

”Tarkoitus on ihan leipätyökseen treenata hevosia, joten vieraitakin otetaan vastaan. Lisäksi tarjoan kengitystä ja hierontapalveluja, kävin sellaisen fascia-kurssin tuossa vuosi sitten. Kaikenlaista hevospalvelua on tarkoitus tehdä.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi