Rovaniemen ravit ajetaan ilman yleisöä henkilöstövajeen takia – ”Hevosia saimme mukavasti, mutta työntekijöitä emme”
Rovaniemen raviradan katsomo ammottaa tyhjänä keskiviikkona.Anu Leppanen

Rovaniemen ravit ajetaan ilman yleisöä henkilöstövajeen takia – ”Hevosia saimme mukavasti, mutta työntekijöitä emme”

Viimeiset ravit ennen joulua ajetaan torstaina Rovaniemellä, mutta yleisö ei pääse nauttimaan tapahtumasta.

Jouluna myös ravisirkus hiljenee hetkeksi, sillä torstain jälkeen seuraavaksi ravataan vasta tapaninpäivänä, kun Kuopio isännöi poikkeuksellisesti sunnuntaina ajettavaa 75-kierrosta. Ennen joulun viettoon hiljentymistä kilpaillaan vielä Rovaniemellä, mutta yleisö joutuu seuraamaan illan tapahtumat television välityksellä. Ihmisiä ei oteta katsomoon sen takia, että radalle ei olla saatu riittävää määrää henkilökuntaa.

”Harmillista, että emme vain saaneet porukkaa töihin. Moni on aloittanut jo joululoman viettoa. Hevosia saimme mukavasti raveihin, mutta työntekijöitä emme”, Rovaniemen ravirata Oy:n hallituksen puheenjohtaja Osmo Huhtala harmittelee.

Koronapandemian aikana yleisöttömyyteen on jo osittain totuttu, mutta tämänkertainen syy on poikkeuksellinen.

”Normaalisti työntekijöitä ei ole vaikea saada, mutta tämä ajankohta tekee sen, se on todennäköisesti suurin syy. Yleensä olemme saaneet tehtäviin hyvin porukkaa.”

Huhtala ei koe hetkellisen työntekijävajeen olevan merkki innon hiipumisesta, vaan seurausta juuri ajankohdasta. Ravipäivä on tosin ollut jo pitkään tiedossa.

Mitä olisitte voineet tehdä toisin?

”Olemmehan me tienneet, että tämä ajankohta on haastava. Olemme yrittäneet rekrytoida porukkaa ja saada työntekijöitä, että varaisivat tämän päivän. En tiedä, mitä olisimme voineet tehdä toisin”, Huhtala päättää.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi