Royal Date palasi entiselle valmentajalleen T75-voitto alla – ”Heikkona hetkenä suostuin”
Antti Teivainen ohjasti Royal Daten Finlandia-viikonlopun lauantain T75-kierroksella yllätysvoittoon.Kuva: Anu Leppänen

Royal Date palasi entiselle valmentajalleen T75-voitto alla – ”Heikkona hetkenä suostuin”

SaiPan entisen raviliigavarsa on vaihtamassa omistajaa jo kolmannen kerran lyhyen ajan sisään.

Jani Punkkinen ja Tuulia Parkkonen huusivat Royal Daten Raviliigan huutokaupasta vuodenvaihteessa itselleen, mutta antoivat hevosen vastikään vaihdossa Dzingeliin Annamari Sipilälle.

Finlandia-lauantain Vermon T75-voittojuoksun jälkeen hevosen piti lähteä Keski-Suomeen, mutta se palasikin Punkkiselle Kouvolaan. Alkoi kaupankäynti, jonka seurauksena Royal Date siirtyi reilu viikko sitten perjantaina sitä viime syksyn valmentaneelle Olavi Nisoselle Taipalsaarelle.

”Tässä se on juuri kärryjen edessä”, Nisonen vahvistaa maanantaiaamuna.

”Juteltiin kaupoista jo samana päivänä, kun se voitti Vermossa. Mie vähän innostuin ja heikkona hetkenä suostuin. Hevonen tulee meidän omistukseen, mutta kenen meidän, se on vielä vähän auki. Minä olen ainakin porukassa mukana. Samanlaista isoa porukkaa ei tehdä kuin Raviliigassa, mutta joku kuitenkin.”

Viime syksystä Nisonen havaitsee hevosessa tapahtuneen kehitystä.

”Mitä olen sitä pari kertaa napakammin ajanut, niin on selvästi eteenpäin mennyt, ja näyttihän sen Vermon starttikin. Tiedettiin, ettei se mikään lapsitähti ollut, mutta liigavarsalla oli tietysti pakko yrittää. Se on ollut koko ajan sen oloinen, että jos se terveenä säilyy, niin se kehittyy kyllä.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi