Jukka Torvisen ajokki Her Royal Highness kirmasi tammalähdön parhaaksi.
Jukka Torvisen ajokki Her Royal Highness kirmasi tammalähdön parhaaksi.Kuva: Pekka Salonen

Her Royal Highness jäi alussa muiden jalkoihin, mutta kuittasi lopussa

Vermon Amerikkalaisen illan vauhdikas Toto64-kierros käynnistyi tammojen lähdöllä. Suosikki Her Royal Highness kiri Jukka Torvisen ohjastamana parhaaksi. Kaikki keskiviikkoillan lähdöt ajetaan mailin matkalla.

Toto64-1: Lähdön käsikirjoitus meni ennen pelin sulkeutumista uusiksi, kun suursuosikiksi pelattu Milla Sonik jäi pois.

Seppo Markkula sai Partytimen lujaa matkaan, eikä kaksikko halunnut kärkipaikastaan luopua, vaikka Tomi Haapio teki vielä etusuoran päätteeksi iskun April Sisun rattailla.

Partytime otteli kelvollisesti perille, muttei pystynyt vastaamaan etenkään sisäradalta alussa hitaaksi jääneelle, mutta nopeasti toiselle päässeelle Her Royal Highnessille, joka kiri loppusuoraa selvästi parasta kyytiä voittoon.

”Olisin halunnut lähteä reippaammin liikkeelle, mutta ei sattunut alussa askeleet kohdilleen”, Jukka Torvinen harmitteli. ”Päästiin nostamaan ulos, ja saatiin sen jälkeen hyvä reissu. Ehkä on parempi, että tamma tulee mieluummin hyvin maaliin, kuin että on alussa nopein, mutta oppii senkin vielä.”

Tiina Poikolainen valmentaa voittotuloksen 12,8a viilettänyttä Her Royal Highnessia.

Tapio Perttusen ajama Club Nord Star otteli kakkospalkinnolle ennen Stonecapes Poeta.

Toto64-2: Lähdön jälkeen juhlittiin yllätysvoittajaa, kun Juha Utalan ajokki Sanni Sky pisteli parhaaksi.

Arsi Skytän valmentama Sanni Sky pyrki kiihdytyksessä tiukasti kärkipaikalle, mutta sisäradalta avannut Glint Match pystyi pitämään arvonnassa saavuttamansa edun.

Viimeisellä takasuoralla Juha Utala nosti Sanni Skyn toiselle ilman vetoapua. Siitä se ohitti kärkihevosen loppukaarteessa ja piti hallittuun voittoon ennen takaa hyvin kirineitä Sahara Hot Mamaa ja Cape's Caviaria.

Juha Utala ohjasti Sanni Skyta kolmannen kerran. Toissa viikolla Loviisassa kaksikolle jäi jossiteltavaa.

"Viimeksi Loviisassa hevonen jäi ihan pussiin", Juha Utala aloitti. "Vermo ja Loviisa, onhan siinä hippusen eroa, mutta siellä tamma oli jo hyvä, ja nyt saatiin nappireissu. Lämmittelyssä hevonen oli paljon rennompi kuin viimeksi. Sen metkuja en vielä tarkkaan tiedä, mutta nyt tiedän millainen sen kuuluu olla."

Suosikki No Vice laukkasi lähdössä.

Toto64-3: Enintään 20 000 euroa tienanneiden lähdössä parhaasta ei tarvinnut jossitella, kun Bring Me Brodde voitti yläpystyyn.

Hannu Isotalon valmentama Bring Me Brodde sai pidettyä kakkossuosikki Amazing Warriorin kiihdytyksessä ulkopuolellaan. Se pokkasi kärkipaikan Arrowsrainilta, jonka jälkeen ei muita odotellut. Kilometrin se hurjasteli 11,0-vauhdilla, eikä tempo paljoa loppua kohden laskenut. Voittoaika oli nelivuotiaan uusi komea ennätys 11,6a.

"Matkalla sanoin puhelimessa Torviselle, etten yllättyisi, vaikka 11-ajan menisi, mutten ihan tällaista odottanut", Hannu Isotalo kertoi.

Myös Hannu Torvinen oli luonnollisesti kisan jälkeen tyytyväinen.

"Hevonen meni tosi kivantuntuisesti ja rennosti keulassa. Sen meneminen oli koko ajan helppoa, ja tulos oli hieno."

Seppo Markkulan ajokki Changeman kiri napakasti toiseksi ohi Amazing Warriorin.

Toto64-4: Hannu Torviselle tuli toinen peräkkäinen ykköstila, mutta edellisestä lähdöstä poiketen voitto tuli yllättäjän kyydissä, kun Amour Amiko kiri parhaiten 3. sisältä.

Prins Göranilla ajettiin sisäradan lähtöpaikalta keulasta, mutta se ei ollut avain onneen. Olli Koivusen ajokki Free And Happy eteni loppukaarteessa kärkeen, mutta ohi tultiin useamman valjakon voimin. Amour Amiko kiri parhaiten.

"Hevonen on omintakeinen välillä. Sen suorituksista ei tiedä etukäteen, mutta tänään oli hyväntuntuinen", Hannu Torvinen kehui. "Saatiin hieno juoksu ja päästiin puikkaamaan sieltä. Tällä on paljon sisässä, mutta toivottavasti jossain kohtaa alkaa paremmin keskittyä juoksemiseen."

Queen Of Pirates oli toinen, suosikki Mayflower kolmas.

Toto64-5: Avoin Isokenkä meni odotetusti, kun Bret Boko otti keulasta uransa 51. täysosuman.

Bret Boko ohitti Sentryn kiihdytyksessä, mutta hölkkäkisaa ei tullut, kun Tapio Perttunen ei saanut paineissaan ollutta Special Envoy U.S.:ää parijonoon, vaan kaksikko eteni höyryämään Bret Bokon rinnalle. Kierros mentiin 11,0-vauhdilla.

Viimeisen takasuoran lopussa Bret Boko irtosi muista. Kilpakumppanit lähestyivät lopussa, mutta 11-vuotias piti marginaaliaan varmempaan voittoon.

"Tapsan hevonen painoi aika paljon ohjille, jolloin vauhti pysyi reippaana. Ei meillä mitään hätää ollut. Kurvissa alettiin erkanemaan, ja voitto oli suurinpiirtein helppo", Ari Moilanen kommentoi. "Aina tämän kanssa on kiva lähteä ajamaan kilpaa. Bret Boko on erikoinen vaari, kun jaksaa puurtaa vuodesta toiseen."

Bret Bokon voittotulos oli 12,0a.

Esa Holopaisen kyydittämä Pajas Face kiri kakkosrahoille ennen Grant Bokoa.

Toto64-6: Rose Coger debytoi Emma Väreen treenistä yllätysvoitolla.

Rose Coger kiihdytti auton takaa kärkipaikalle, mutta Wall Street Comery ja Mass Attack iskivät ryminällä päälle. Wall Street Comeryn selkä kelpasi Rose Cogerille. Se nousi sieltä toiselle viimeisellä takasuoralla ja lipui maalisuoralla ylivoimavoittoon.

"Tarkoitus oli päästä sisäradalle ja päästää Harri edelle. Se taktiikka meni nappiin", Emma Väre ilakoi. "Takasuoralla mietin, että käännänkö vai en, kun hevonen ei ollut niin paineissaan. Heti kun käänsin sen rinnalle, lähti itse heti hyökkäämään."

Yllätysvoittaja Rose Coger meni mailin ennätysaikaansa 12,1a.

Sand Pirate Ås täydensi yllätyksellisen kaksarin. Wall Street Comery jaksoi pronssille.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi