Jukka Torvisen kuskaama Her Royal Highness ei jättänyt Tammatähdessä sijaa jossitteluille.
Jukka Torvisen kuskaama Her Royal Highness ei jättänyt Tammatähdessä sijaa jossitteluille.

Her Royal Highness veti pidemmän korren Brad De Veluwen tytärten välisessä väännössä

Lämminveristen Tammatähti päättyi Jukka Torvisen ohjastaman Her Royal Highnessin vakuuttavaan voittoon. Kohde avasi illan Toto64-rivin. Kylmäveristen Tammatähti kisattiin ravien päätteeksi, sen vei B. Riitu.

Tuomas Korvenojan suojatti BWT Burnin Alive valtasi kiihdytyksessä kärkipaikan, mutta ensimmäiset pari sataa metriä mentiin tosi kovaa. 500 metrin kellotus oli 10,0. Reippaan alun jälkeen suursuosikki sai vetää toisen puolikkaan vain 22,0-kyydillä.

Kirilenkin alussa Tiina Poikolaisen valmentama Her Royal Highness alkoi painostaa keulahevosta. Loppukaarteen lopussa Her Royal Highness vaikutti olevan jo niskan päällä, ja kympin lopetuksessa se vyöryi helppoon voittoon hienolla esityksellä.

”Hevonen oli tosi hyvä, ja tuntui koko ajan, että Tuomaksen hevosen edelle päästään”, Jukka Torvinen kehui. ”Kun mentiin sen edelle, tamma jäi ihmettelemään. Ulkopuolella oli korva kiinni, niin tamma ei ymmärtänyt vastata Hannun (Torvinen) hevoselle, mutta lopputulos oli hyvä ja hieno.”

Stall Petbackan ja Ilkka Herlinin kasvattama Her Royal Higness teki voittoajan 14,1a/2100 metriä. Satu Karjalainen, Mikko Pötsönen ja Her Royal Team omistavat. Kilpailuoikeuden vuokraaja on Her Royal Team.

Millstone's Vivid ohitti loppumetreillä BWT Burnin Aliven ja oli maalissa toisena.

Toto64-2: Laukkojen sävyttämässä kylmäveristen tasoitusajossa jatkui Torvisten karkelot. Tällä kertaa oli Hannun vuoro istua voittajan kyydissä.

Arto Laaksosen ajokki Noran Pot johti alun, mutta 1. takasuoralla Kosen Kimallus painosti paikan itselleen. Kosen Kimallus oli siitä hyvä kolmas, mutta kaksi kiri ohi. Hopealle ylsi 2. ulkona taivaltanut ja viimeisellä takasuoralla kiriinsä iskenyt suosikki Viksu Vilivei. Parhaaksi ulkoa pisteli Kari Lehtosen valmentama Siinan Tähti, joka voitti varmasti.

"Alussa hevonen ei meinannut päästä vauhtiin, mutta sitten pääsi rytmiin ja tuli korvat kiinni maaliin vielä", Hannu Torvinen kertoi. Voitto ei tullut Hannu Torviselle yllätyksenä. "Tampereella hevonen laukkasi, kun vedin korvat auki. Siinä se oli ihan hyvä kuitenkin. Siinan Tähti on pystyvä hevonen, joka jaksaa mennä. Vauhtiin pääseminen on välillä haastavaa."

Siinan Tähti voitti kolmannen kerran urallaan ja toisen kerran tänä vuonna. Tulos oli 27,4/2120.

Toto64-3: Lämminveristen keskipitkällä matkalla riitti erikoisia tapahtumia, joihin saatiin selvennystä lähdön jälkeisessä voittajahaastattelussa.

Je T'aime Zon ohitti Ari Moilasen ajamana sisäradan Paddock's Starin, mutta 1. kaarteessa Tuomas Korvenoja marssi BWT Dangerin kanssa kärkipaikalle. Kaksikko pisteli alkumatkan vauhdikkaasti, mutta johti lähtöä kirilenkin alkuun asti, kunnes monen ihmetykseksi Je T'aime Zon pääsi keulaan.

Je T'aime Zon johti viimeiselle 50 metrille asti, kunnes 3. sisällä pääosin matkannut Paddock's Star vyöryi edelle. Lähes samassa nähtiin erikoisen näköinen tilanne, kun Ari Moilanen näytti ottavan takana matkanneen BWT Dangerin turvasta kiinni ja "hinasi" kilpakumppaninsa maaliin.

"Hevonen tosi hyvä ollut, joka oli kotonakin, ja valmistelut menivät ok", voittajan valmentaja-ohjastaja Jarmo Savolainen aloitti. "Tuomaksella katkesi kuolain, mutta ammattimies ajoi vain riimusta. Kaikilla kieli keskellä suuta, mutta onneksi Tuomas osasi hallita hevosen, joka oli tosi fiksu, että kiersi rataa muiden mukana.

Yllättäjä Paddock's Star teki voittoajan 15,3ake.

Toto64-4: Hannu Torvisen päättäväinen ajotaktiikka BWT Angrymanin rattailla toi näyttävän yllätysvoiton Voimaliigassa.

BWT Angryman eteni kiihdytyksen päätteeksi keulaan. Henri Bollström eteni suursuosikki Sahara Sandstormin rattailla kyselemään keulapaikkaa, mutta Hannu Torvisen vastaus oli BWT Angrymanin kyydissä yllättäen kilteinen.

Avauskierros hurjasteliin 14-vauhdilla, mutta toinen kierros oli vastaavasti maltillisesti 18-lukeminen. Päätösringillä Jeroen Van Craenin valmentama BWT Angryman lisäsi taas tempoaan. Se teki viimeisellä takasuoralla muihin eroa, jonka turvin voitti pitkän matkan ajalla 15,7.

"Hevonen tuntui pruuveissa hyvälle, eikä tämä häpeä rinnalle tulleelle hevoselle, siksi kokeilin keulasta", Hannu Torvinen perusteli ratkaisuaan. "Tosi kova vauhti oli ekan tuhannen ajan, mutta hevonen meni hienosti siinäkin. Se lähti viimeisellä takasuoralla hyvin vetämään, ja yritettiin pakomatkalle. Ei ollut hädän päivää."

Jeroen Van Craen kommentoi suojattiaan.

"Säännöllisesti startattu, ja mieli pidetty hevosella korkealla. Sunnuntaina hierottiin, ja muutaman kerran ajettiin kevyesti, ei mitään ihmeellistä ole tehty."

Toto64-5: Kierrokselle saatiin ensimmäinen suosikkivoittaja, kun Iikka Nurmosen valmentama ja kuskaama Better Boss kiri parhaaksi.

Pasi Tikkala piti Silver Wingin kanssa kärkipaikan, mutta 08,5-avauksen uuvuttamana noin maili juostuna keulahevosen alkoi olla vaikeaa. Heavy Beat kiri ensin kärkeen, mutta sen vetoavusta nauttinut Better Boss rynnisti rahanjakosuoralla ohi ja voittoon.

"Lähdettiin rauhassa liikkeelle, ei yritettykään muiden mukaan, jolloin lähti ravilla", Iikka Nurmonen aloitti. "Tuhat ennen lähdettiin kolmannelle, kun tuntui, että vauhti hiljeni, ja Ari lähti eteen. Hyvissä ajoin tuntui, että paljon voimia jäljellä. Hevonen meni helposti ohi toisesta, mutta hiljensi, jollon Arin hevonen meinasi tulla uudestaan."

Better Boss voitti ennätyksellään 12,7a/2100 metriä.

Toto64-6: Kylmäveristen Tammatähdessä Hannu Torvinen nappasi jo kolmannen voittonsa 64-kohteissa.

Paalulta lähteneet kuumimmat pelihevoset Lakan Leija ja Hulluduunari laukkasivat jo alkumatkasta. B. Riitu eteni Hannu Torvisen kanssa keulaan ohi Tähtimenevän toisella puolikkaalla. Loppukaarteessa B. Riitu hiljensi rajusti, jolloin Komento oli päästä rinnalta ohi. Komento jäi rinnalle, jossa pysyi maaliin asti B. Riitun ottaessa uransa toisen voittonsa ajalla 25,5.

"Ekalla yrityksellä päästiin paremmin matkaan, mutta toisellakin ok. Laukka oli siinä lähellä, mutta nätisti matkaan, ja kärkeen päästiin etenemään takasuoralla. Hevonen haparoi viimeisen kurvin alkuun. Onneksi Tapio ei päässyt ohi, eikä harha-askeleita tullut enää loppuun", Triplavoittaja Hannu Torvinen jutteli.

Reijo Borgström valmentaa voittajaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi