R.R. Valssitar siirtyi siitokseen.
R.R. Valssitar siirtyi siitokseen.Kuva: Anu Leppänen

R.R. Valssitar siitokseen, Välkyn Tuiskun kilpailuoikeudelle jatkohakemus – sisältää oikaisun

Yrjö Kettusen omistama R.R. Valssitar on päätetty siirtää siitokseen. Puolestaan Kettusen tähtiorin Välkyn Tuiskun ura on päättymässä tähän kauteen, mikä kismittää omistajaa.

Yrjö Kettusen omistama 12-vuotias R.R. Valssitar on päätetty siirtää siitokseen. Viime vuonna hevonen osallistui peräti kuningatarkilpailuun ollen kokonaiskisan kymmenes. Hevonen ehti kerätä radoilta 59 505 euron voittosumman. Voittoja tamma nappasi 138 startista 16.

”Se on jo tiineenä ’Tuiskusta’ ja tekee toivottavasti varsan ensi kesänä. Hyvä kilpatammahan se oli, mutta on nyt sen ikäinen tamma, että kannatti astuttaa. Päätös syntyi ihan kertalaakista, kun ei radallakaan meno ollut enää sellaista mitä toivoin”, Kettunen taustoittaa.

Puolestaan Kettusen 15-vuotiaalle Välkyn Tuiskulle pyritään saamaan lisäkilpailuvuosi ja ehdotus sääntöjen muuttamiseksi on jo tehty Hippokselle.

”Mielestäni vaikka lääkärintarkastuksen kautta pitäisi olla oikeus ajaa terveellä hevosella 16-vuotiskauden loppuun”, Kettunen toteaa.

”Suomessa kuitenkin on jatkuvasti pulaa avoimensarjan hevosista. Tämän vuoden puolella tästä pitäisi toivottavasti tulla pitävä päätös.”

Keskiviikkona 24.8. ilmestyneessä Hevosurheilussa Kettusen kommenteissa kerrottiin, että Ruotsissa kylmäverisellä saisi ajaa kilpaa 16-vuotiskauden loppuun. Näin ei kuitenkaan ole, vaan kilpailuoikeus kylmäverisillä on 15-vuotiskauden loppuun aivan kuten Suomessa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi