Iikka Nurmonen ja Stallone kiiruhtavat maaliin ennen Koskelan Akselia (Riku M. Lindgren) ja Pyörylän Paronia (Santtu Raitala).
Iikka Nurmonen ja Stallone kiiruhtavat maaliin ennen Koskelan Akselia (Riku M. Lindgren) ja Pyörylän Paronia (Santtu Raitala).Kuva: Jari Piirala

Ruhtinas uusimassa viime vuoden temppuaan - ”Pidempi matka suosii jaksavaa hevosta”

Ruunaruhtinas-kilpailun ensimmäinen osalähtö kisattiin kosteissa olosuhteissa Ylivieskassa. Tänään päästeltiin maililla ja huomenna lauantaina vuorossa oleva toinen osalähtö ajetaan 2 600 metrin matkalla. Ruunaruhtinaaksi leivotaan parhaimman yhteisajan saavuttanut hevonen.

Ossi Nurmosen valmentama Stallone kruunattiin viime vuonna ruunaruhtinaaksi, ja illan esityksensä perusteella sillä on oiva tilaisuus säilyttää tittelinsä. Iikka Nurmonen ei satsannut isommin lähtöön, vaan ajoi alkumatkan kolmatta ja eteni etusuoralla piikkipaikalle. Tämän jälkeen hän sääti vauhdin mieleisekseen, eikä antanut vastustajilleen pienintäkään yllätysmahdollisuutta. Voittoaika oli mainio 22,9a/1600 metriä.

”Stallone sai olla jonkin aikaa rauhassa kevään ja alkukesän kovien kilpailujen jälkeen ja paikkojakin hoidettiin”, Ossi Nurmonen totesi radan voittajahaastattelussa. ”Se teki tänään ihan mukavan esityksen viiden viikon tauolta, ja kun pidempi matka suosii jaksavaa hevosta, lähdemme huomiseen kisaan hyvillä mielin.”

Toto5-avauksen paras oli Jussi Salojensaaren valmentama Lex Nicolas, joka hallitsi juoksua piikkipaikalta alusta loppuun. Ruunan vakio-ohjastaja Tapani Salojensaari saalisti täten ravien toisen voittonsa.

Pasi Väisäsen valmentama Saludador vei nimiinsä 14,6 ja hitaampien mailin pyrähdyksen. Tuomas Pakkanen ajoi.

Fu King Fab Press sai syystäkin Toto5-kierroksen toiseksi suurimman pelikannatuksen. Santtu Raitala ajoi Miika Tenhusen valmennettavalla takarivin uloimmalta radalta reippaasti eteenpäin ja siirtyi johtopaikalle ensimmäisellä takasuoralla. Tämän jälkeen kaikki oli todella helppoa, ja voitto irtosi näytöstyyliin. Seuraavaksi ruunalla ajetaan Derbyn karsinnoissa.

Miika Tenhusen loistavasti sujunut visiitti Ylivieskaan sai komean päätöksen, kun Arto Vanhalan ja Mikko Heikkisen omistama Cameleo Press tykitti Toto5-pelin viimeisen kohdelähdön ykköseksi mainiolla ajalla 13,9/1600 metriä.

Lue raveista lisää keskiviikon Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 5 Lex Nicolas, 14,72 %, 3,11 €

T5-2: 6 Saludador, 27,81 %, 5,71 €

T5-3: 12 Fu King Fab Press, 41,33 %, 8,08 €

T5-4: 5 Stallone, 65,65 %, 8,85 €

T5-5: 3 Cameleo Press, 14,09 %, 22,43 €

Vaihto: 72 046,22 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi