Run For Royalty karisti maalisuoralla MAS Champin kupeeltaan.
Run For Royalty karisti maalisuoralla MAS Champin kupeeltaan.Kuva: Anu Leppänen

Run For Royalty numero yksi Oulussa - ”Nautitaan nyt hetkestä, eikä huolehdita huomisesta.”

Pekka Korpi teki voitokkaan paluun kotikonnuilleen.

Oulun lauantairavien suuripalkintoisin lähtö oli perinteikäs Number One. Kisasta odotettiin kaksintaistoa ensi viikonloppuna Solvallassa ravattavaan Harper Hanoverin lähtöön virettään viimeistelleen MAS Champin ja hienoon kuntoon kohonneen Run For Royaltyn välillä. Ennakkosuosikit olivatkin aivan omaa luokkaansa.

Tuliselle mailin matkalle avattiin kovaa monelta radalta. Vaikka sisäpuolelta lähdettiin lujaa, oli kaikkein nopein kuutosradalta keulapaikalle lennähtänyt Run For Royalty, jonka perään liimautui Top Of The World. Suosikki MAS Champ sai paikan toisesta ulkoa.

Keulahevonen veti kilometrin aikaan 12,0. Kierroksen täyttyessä Santtu Raitala teki ratkaisun MAS Champin kanssa ja hyökkäsi johtavan rinnalle. Viimeiseen kurviin mentäessä muu porukka putosi kyydistä, kun kaksikko erkani setvimään paremmuuttaan.

Vielä maalisuoran alussa voitosta näytti tulevan tuima taisto, mutta viimeisellä sadalla metrillä Run For Royalty pakeni kevyesti 10 000 euron arvoiseen ykkössijaan. Voittoaika oli 11,5aly, joten oriin ennätyskin parani samalla roimasti.

”Se tarvitsee vielä muutamia startteja, että tulee kovuutta lisää, mutta hevonen on kyllä lahjakas”, oululaislähtöinen Pekka Korpi kommentoi radan voittajahaastattelussa. ”Jos hevonen pysyy terveenä, sillä saa ajaa aika kovia lähtöjä jatkossakin. Se on huippulahjakas ja hieno muutenkin.”

Mailin matkalle ei Korven mukaan ollut muita vaihtoehtoja kuin lähteä mahdollisimman kovaa liikkeelle. ”Kultasormi” totesi tehtävän helpottuneen, kun kaksikko pääsi keulapaikalle määräämään tahdin.

”Loppukurvissa MAS Champ tuli siihen, mutta kun suoralle tultiin, minun hevosella tuntui vielä olevan varaa.”

Run For Royalty muistetaan neljän vuoden takaisena kriteriumvoittajana. Arvokas ikäluokkakilpailun voitto tuli lauantain tapaan kosteissa olosuhteissa, mutta Korven mukaan mistään sadekelin spesiaalista ei ole oriin kohdalla kyse.

”Luulen, että sekin tykkää juosta kuivalla ja hyvällä radalla”, hän hymähti.

Viime vuonna Run For Royaltylle kertyi vain yksi startti, joten aiemmin hevosta valmentanut Mathias Furuhjelm päätti kääntyä Korven puoleen. Legendaarinen hevosmies onkin saanut 7-vuotiaan oriin varsin hienolle mallille.

”Tietenkin siinä oli vähän laittamista, olemme siinä kohtaa onnistuneet. Nyt hevonen näyttää, mihin se pystyy. Se kipeä paikka löydettiin, ja se korjautui aika nopeasti.”

Hevosen puolisonsa Michaela Borupin kanssa kasvattanut ja omistava Furuhjelm on riemuissaan Run For Royaltyn jatkettua hienoja otteitaan.

”Ihan normisettiä”, hän vitsailee, kunnes vakavoituu. ”Olihan se hieno esitys. Pekka on saanut hevosen hienoon kuntoon. Onhan tuo hurjan kova aika olosuhteisiin nähden.”

Seuraavaksi katseet käännetään Suur-Hollola –ajoon. Tuore Number One –voittaja aloittaa urakkansa alkueristä, jotka ravataan 10.6. Lahden Jokimaalla.

”Ei varmastikaan startata tässä välissä, kun sinne on kaksi ja puoli viikkoa aikaa.”

Kaksi vuotta sitten Run For Royalty selvitti tiensä kilpailun finaaliin saakka. Se oli toinen Atupemin voittamassa välierässä, mutta finaalissa sijoitukseksi jäi seitsemäs. Tänä vuonna taustajoukot lähtevät hyvällä fiiliksellä kovaan koitokseen.

”Koko ajan tässä fiilis nousee, kun hevonen tuntuu startti startilta parantavan.”

Raviongelmat näyttävät olevan taaksejäänyttä elämää, mutta Furuhjelm tietää, että hevosten kanssa toimiessa päivät eivät ole samanlaisia.

”Hevonen ravaa nyt hyvin. Tietysti starttien myötä ne vanhat rasitusvaivat voivat palata, mutta Pekka huomaa ne tarkalla silmällä ajoissa, niin sehän on sellaista normaalia huoltamista”, hän toteaa.

”Nautitaan nyt hetkestä, eikä huolehdita huomisesta.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi