Finlandia-päivän Glenn Kosmos Memorialissa Vermossa vieraillut Power Blaster muuttaa pysyvästi Suomeen.
Finlandia-päivän Glenn Kosmos Memorialissa Vermossa vieraillut Power Blaster muuttaa pysyvästi Suomeen.Kuva: Anu Leppänen

Ruotsin derbykarsinnat väliin Power Blasterilta – vaihtaa valmentajaa ja maata

Roni Paldanin käsistä 4-vuotiskautensa Ruotsissa hienosti aloittanut Power Blaster muuttaa Suomeen.

Suomessa kilpailemassa ori kävi jo toukokuussa Finlandia-päivän Glenn Kosmos Memorialissa, jossa se hävisi vain An-Dorralle ja jakoi kakkossijan Consalvon kanssa. Ruotsista alkukauden parhaita meriittejä olivat Klass II:n karsinnan voitto ja finaalin kakkossija.

Elitloppet-lauantain Klass I:n finaalissa Power Blasterin hankoside reagoi, ja ori jäi kilpailutauolle. Nyt se olisi ollut valmis jatkamaan kauttaan derbyn karsinnoissa, mutta niissä ori ei juokse teknisen syyn takia.

”Rokotus meni pari päivää pitkäksi, eikä hevosta voinut ilmoittaa karsintoihin. Omaa huolimattomuutta, olen siitä omistajan puolesta erittäin pahoillani. Tällaisia virheitä ei saisi sattua”, Roni Paldan pahoittelee.

Omistajataho ei katsonut unohdusta hyvällä vaan päätyi vaihtamaan tiistaina Power Blasterin ja kahden Paldanilla olleen 2-vuotiaan varsan, Jubileum Sisun (What The Hill) ja Stoneisle Amigon (Knows Nothing), valmentajaa.

”Varsat menivät Jonna Irrille ja myös jäävät sinne, ellei niitä myydä. Toisella on opetuslähtö ajettu ja pitäisi ajaa seuraavaksi koelähtö, toinen tulee opetuslähtöön”, Kalevi Pietilä kertoo.

”Power Blaster tulee Suomeen, kun saadaan puolentoista viikon päästä kyyti järjestymään. Palataan sitten siihen, kenelle.”

Roni Paldan jatkaa Sisyfos-valmennuskeskuksessa 13 hevosen kanssa, joukossa mm. hienoon kuntoon noussut 5-vuotias Greta Sisu.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi