Marc Elias on kohonnut tänä vuonna Ruotsin nuorentuneen ajajakunnan kärkinimiin. Kuva: Jarno Unkuri. Grafiikka: Anu Leppänen.
Marc Elias on kohonnut tänä vuonna Ruotsin nuorentuneen ajajakunnan kärkinimiin. Kuva: Jarno Unkuri. Grafiikka: Anu Leppänen.

Ruotsin raviurheilijat esittelyssä – Vem är Marc Elias?

Hevosurheilu tutustuttaa lukijoitaan ruotsalaisiin raviurheilijoihin. Vuorossa on Marc Elias, jolla on tulossa kiireinen viikonloppu Åbyn kaksipäiväisissä raveissa perjantaina ja lauantaina. Marc Elias kertoi hevoskohtaiset kommentit Hevosurheilun lukijoille isänsä Conrard Lugauerin tallista juoksevista hevosista.

Marc Elias, 26, on kohonnut tänä vuonna Ruotsin nuorentuneen ajajakunnan kärkinimiin. Ajajaliigassa hän on tänä vuonna ajamillaan 20 voitolla nyt sijalla 18. Voittoliigaa johtaa Rikard N Skoglund 85 voitolla.

Marc Elias sai enemmän ajovastuuta hänen isänsä loukkaannuttua tammikuun alussa Jägersrossa. Hevonen potkaisi Lugaueria käteen, joka piti leikata. Tällä hetkellä Lugauer on jo ajokunnossa.

Marc Elias, kerro tavallisesta työviikostasi?

”Olen edelleen isäni alaisena hänen valmennustallissaan. Teen tallin töitä joka päivä, ajan harjoituksia ja teen säännönmukaiset rutiinit tallissa. Seuraan, että hevosilla on kaikki mitä ne tarvitsevat ja että hoitajilla on kaikki tarvittavat. Huolehdin, että valmennukset pyörivät, kun isäni ja setäni ovat poissa esimerkiksi lounasraveissa. Tarkastan kärryjen kunnon säännöllisin väliajoin, kaiken kaikkiaan huolehdin, että kaikki toimii.”

”Isän serkku Markus on tallissa kakkosvalmentaja. Minä olen molempien varamiehenä silloin, kun he eivät ole tallilla.”

Itävallan 134. derbyn viime kesäkuussa voittanut ja Åbyn lauantain raveihin osallistuva 5-vuotias Nero Maximus on Itävallassa syntynyt. Tallissanne on ollut muitakin hyviä ravureita samasta maasta. Miten löydätte Itävallasta näitä tavallista parempia yksilöitä, onko teillä kenties oma agentti paikalla?

”Ei agentteja, vaan vastaus on paljon yksinkertaisempi. Valmennustallimmehan aloitti Saksassa ja jo silloin isä menestyi Itävallassa. Esimerkiksi Nero Maximuksen hevosenomistajat Badura O, Reiss S, Huber M & Nikolai B ovat olleet meillä jo pitkään vakioasiakkaina. He ostavat hevoset varsoina, me valmennamme ne 2-3-vuotiaina, sitten tähtäämme hevosen kotimaan derbyyn. Sen jälkeen ne jatkavat usein vanhempina hevosina Ruotsin sarjoissa.”

Marc Elias, onko sinulla harrastuksia raviurheilun ulkopuolella?

"Minulla oli pitkään jalkapallo, mutta ei enää. Aikani ei enää riittänyt siihen."

"Aloitin jalkapallon asuessani Saksassa 6-vuotiaana ja jatkoin sitä 19-vuotiaaksi Ruotsissa. Kävin Ruotsissa jalkapallolukion. Minulla oli lahjoja, mutta en ollut harjoitushirmu. Harjoittelin hyvällä säällä, mutta en lähtenyt treeneihin huonolla säällä. Pelasin loppuajan kolmosdivisioonassa AIF:ssä."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi