Farzad Boko ja Matias Salo. Kannen kuva: Annika Nisonen.
Farzad Boko ja Matias Salo. Kannen kuva: Annika Nisonen.

Ruotsista tuodaan hevosia Suomeen ylivoimaisesti eniten

Ravihevosten tuonnissa trendi on laskeva, mutta määrällisesti eniten hevosia tuodaan yhä Ruotsista -  pääasiassa kilpahevosia.

Huippuvuodet tuontien osalta koettiin vuosina 2012-2013, jolloin hevosia tuotiin maahan yli 320 per vuosi.

Tänä päivänä konseptiin erityisesti Ruotsista tuoduilla ruunilla menestymisessä luottaa iittiläinen Matias Salo.

”Lähtökohtaisesti Ruotsissa olevat hevoset ovat hyvin pidettyjä ja säästeliäästi kilpailutettuja”, Salo pohjustaa liikeideaansa.

”Kun pidetään huoli, että myös Suomessa kasvatetuille hevosille on omat lähtönsä ja riittävästi kilpailumahdollisuuksia, ei ulkomailta tuonti tee Suomen raviurheilulle mielestäni mitään hallaa.”

Perjantailehden artikkeli avaa asiaa laajemmin.

Tuhti perjantainumero avaa myös Niinisalon Eläinlääkintäkoulun merkitystä hevosalalle, siirtosperman kuljettamisen tilannetta ja ratsastuksessa tallien kannattavuutta.

Neuvonta-artikkeli valottaa, mitä tehdä, jos tamma hylkii varsaansa. Pahinta on, mikäli tamma hyökkää varsaansa kohden. SHKL:n keinoemovälitystä hoitava Heli Lepo kertoo, että tänä vuonna hänen tietoonsa on tullut 5–6 tapausta, joissa emä on ollut varsaa kohtaan hyökkäävä. Ainakin kolmessa niistä on jouduttu turvautumaan keinoemoon.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa ja lukemaan pääsee kätevästi lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi