Stallone uusi Ruunaruhtinas -tittelinsä Ylivieskassa.
Stallone uusi Ruunaruhtinas -tittelinsä Ylivieskassa.Jari Piirala

Ruunaruhtinas uusi tittelinsä - "Korkki napsahtaa auki Käenpesässä"

Ossi Nurmosen valmentama Stallone teki vuosi sitten läpimurtonsa huipputasolle Ruunaruhtinas -kisassa. Ruuna on tullut huipulle jäädäkseen.

Ruunaruhtinas-kilpailu oli perjantain jälkeen entistä enemmän kolmen kauppa. Viime vuoden voittoaan puolustanut Stallone aloitti väkevästi hallitsemalla pikamatkaa keulaan edettyään helposti perille saakka.

Koskelan Akseli kiritti rinnalla hyvin maaliin saakka. Alussa kärkeen ampaissut, ja sen jälkeen Stallonen takana juossut Pyörylän Paroni seurasi selässä tilaa saamatta kolmanneksi. Pärttyl laukkasi epäonnekseen maililla, mutta paikkasi erheensä hienolla kirillä kuudenneksi.

Lauantain 2600 metrin matkalle lähdettiin odotetulla taktiikalla. Koskelan Akseli latasi kärkeen ja kaksi kierrosta ennen maalia Stallone haki paikkansa keulasta. Vauhti ei kuitenkaan rauhoittunut, sillä Pärttyl eteni 1900 ennen maalia lyömään löylyä rinnalle.

"Loppukaarteessa piti vähän miettiä, mitä muut tekevät, mutta ei liikaa", Iikka Nurmonen kommentoi. "Koskelan Akseli oli selässä voimissaan ja se näytti jo lauantaina, että on vaarallinen vastustaja. Kaikki oli pelissä, mutta Stallone voitti varmasti."

Stallonen kimpanvetäjä Ilkka Kontiokoski jakoi viime vuoden tavoin kiitosta hevoselle, valmentaja Ossi Nurmoselle ja ohjastaja Iikka Nurmoselle.

"Hienot fiilikset", Kontiokoski hehkutti. "Stallone oli hyvä ja rauhallinen. Se kesti hienosti kahden päivän rasitukset. Ossi on laittomiehiä ja Iikka ajoi hienosti. Ruunaruhtinas -kilpailu on ehdottomasti hieno kisa. Vielä kun siinä pääsee menestymään", Kontiokoski jatkoi.

Hotelli Käenpesässä on tänä iltana luvassa Stallonen omistajaporukan villit voitonjuhlat.

"Perinteeksi on tullut, että Toto75-voitosta Marko Vuolukka ostaa kuohuvaa. Uskon, että myös tänä iltana korkki napsahtaa auki. Jäädään vielä yöksi Ylivieskaan, ja huomenna ajan sitten pohjoiseen Rovaniemelle", kimpanvetäjä Kontiokoski päätti.

Hissun Turbo puristi väkevästi kirinsä perille saakka ja oli toisen osamatkan kakkonen. Alun johtanut Koskelan Akseli seurasi pienen välimatkan päässä varmasti viimeiselle totosijalle. Jukka-Pekka Kauhasen valmennettavaa ajanut Riku Lingdren oli tyytyväinen hevoseen sekä siihen, että alustavaa suunnitelmaa keulataktiikasta ei toteutunut. Koskelan Akseli oli kokonaiskilpailussa kirkkaasti kakkonen.

“Koskelan Akseli ei ollut ihan sen tuntuinen, että sillä olisi tehnyt mieli ajaa Stallonea vastaan keulasta”, Lindgren perusteli. “Jouduttiin kuitenkin panostamaan alkuun tosissaan, että päästiin Hissun Turbon edelle. Selkäjuoksutaktiikka tuntui jälkeenpäinkin oikealta ratkaisulta, sillä saatiin Stallonen takaa tulla vapaasti, ja hyvin Koskelan Akseli pinnisti perille”, Riku Lindgren kommentoi.

Lue lisää Kavioliiga-raveista Hevosurheilun keskiviikon lehdestä

Oletko jo tilaaja?

Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo:

T75-1: 11 Special Major, 31 %, 0,61 €

T75-2: 8 Vaellus, 26 %, 8,26 €

T75-3: 15 Piskon Pouta, 15 %, 25,49 €

T75-4: 6 Kitzune G.G., 41%, 42,24 €

T75-5: 7 Atupem, 48 %, 56,19 €

T75-6: 10 Artful Deimos, 2 %, 1323,26 €

T75-7: 8 Stallone, 72 %, 1503,70 €

7 oikein - 1503,70 €

6 oikein - 12,88 €

5 oikein - €

Vaihto 200 742,67 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi