Saaga S kuvattuna kotilaitumellaan.
Saaga S kuvattuna kotilaitumellaan.Arkistokuva: Annika Nisonen.

Saaga S on poissa - ”Järkyttävän hieno hevonen"

Kolminkertainen ravikuningatar on siirtynyt vehreämmille laitumille.

Kolme kertaa peräkkäin ravikuningattareksi kruunattu Saaga S on poissa. Suru-uutinen tähtitamman poismenosta kiiri perjantai-iltapäivänä, kun tieto poismenosta ilmestyi hevosen Facebook-sivuille.

16-vuotiaan Saaga S:n omisti Ravitalli Pyysalo, jonka takaa löytyvät Ilkka ja Milla Pyysalo.

”Pitkä sairaus vei voiton”, Ilkka Pyysalo kertoo. ”Kaikkemme tehtiin, mutta keinot eivät riittäneet. Hevonen sairastui silloin, kun se jäi kantavaksi, odotti Silviaa (2-vuotias Silvia S) ja marraskuussa sairastui – puhkesi semmoinen autoimmuuni sairaus sarkoidoosi, joka tekee tulehduspesäkkeitä. Saatiin lääkityksellä homma aisoihin, mutta tämä kevät oli jo sellainen, että voimat ehtyivät.”

Ilkka Pyysalo oli paikalla viimeisellä hetkellä.

Sairaus vaikutti myös Silvian kehitykseen, joka syntyi pienikokoisena. Koko kesä pikkuvarsaa syötettiin ja costellolaisesta on kasvamassa hieno tamma, jossa on emänsä leimaa. Itse ravikuningatar Saaga S:n Ilkka Pyysalo kuvailee lämpimin sanoin.

”Järkyttävän hieno hevonen, tarjosi tuommoisen mahdollisuuden meille. Miten sitä saikin tuommoisen helmen? Vaikea hevosta on sanoin kuvailla, kaikki varmaan ymmärtävät.”

Saaga S saavutti vuosina 2015-2017 kolme peräkkäistä ravikuningattaren titteliä. Se on kaikkien aikojen toiseksi eniten tienannut suomenhevostamma 452 410 euron voittosummalla.

Juttua muokattu 1.7. klo 17:39: Lisätty Ilkka Pyysalon kommentit.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi