Sähköäijä rutisti väkisin ohi Heporixin.
Sähköäijä rutisti väkisin ohi Heporixin.Kuva: Pekka Salonen

Sähköäijän esitys toi omistajalleen uskoa jatkoon – Magical Princess hurjana Derbyn Tammachampionissa

Mikkeliläisen Satu Juntusen suojatti Sähköäijä toi ilon hetkiä valmentaja-omistajalleen rutistamalla sitkeästi parhaaksi Vermon enintään 50 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa. Tammachampionissa Magical Princess oli jättihyvä voittaja.

Hannu Torvisen ohjastama Sähköäijä jäi rajuvauhtisen kiihdytysvaiheen jälkeen toiselle ilman selkää, kun alussa vetoapua tarjonnut Heporix painui vetotöihin.

Heporix tuli pitkäksi venyneestä avauksesta huolimatta vahvasti päätyyn saakka, mutta viimeisellä parillakymmenellä metrillä Sähköäijä vyöryi väkisin ohi. Voittoaika oli 24,6ake.

Sähköäijän omistaja-valmentaja Satu Juntusta ei vaativa juoksupaikka hirvittänyt.

”Pikkuisen mietin, että miten siinä käy, kun oli takarivin paikka, mutta nyt se oli ehkä ihan hyväkin, ettei tarvinnut olla terävimmässä kiihdytyksessä mukana. Jäi voimia loppuun. Olin tyytyväinen juoksupaikkaan, kun se on ollut siitä aina hyvä ajaa. Tapsa (Tapio Perttunen) on tietysti hyvänä kuolemanpaikka-ajurina hevosen siihen neuvonut, joten mikäs siinä on päästellä. Sähköäijä tulee periaatteessa mistä vaan, mutta parhaiten se kuolemanpaikalta tai keulasta taistelee”, Satu Juntunen valaisi.

Urallaan kahdeksan kertaa parhaaksi yltänyt Sähköäijä oli vuosina 2019-2020 11 kuukautta kilparadoilta sivussa hankosidevamman takia.

”Sähköäijän esitys toi uskoa ja toivoa tulevaan, kun tuossa on vähän hankaluuksia viime vuosina ollut, eikä ole säännöllistä hommaa päästy tekemään ja starttailemaan, kuten alun perin on ollut tarkoitus. Onnistuminen antaa uskoa, että hevosen pää kestää hyvin ja se on iloisella ja hyvällä mielellä.”

Sähköäijä pitää Satu Juntusen hereillä niin kotiajoissa kuin raveissakin.

”Sähköäijä on vähän vekkuli tapaus. Sanon aina, että se on nykyaikainen, kun näkee kotona kaikenlaisia Pokémoneja ja keräilee kaikkia kotona. Se on sellainen poukkoilija ja sinkoilija, joka keksii kaikenlaista pikkujäynää. Raveissa se on ensimmäiseen lämmitykseen aina vähän paineissaan. Perä meinaa olla silloin kevyt, mutta se on vain hyväntuulisuutta.”

Sirpsakalle välivuosi

Satu Juntusella on toinenkin ravuri valmennuksessa – viime kaudella Villinmiehen Tammakilvassa kolmanneksi sijoittunut Sirpsakka.

”Se jäi vähän yllättäen mammalomalle. Sitä siemennettiin viime kesänä, ja ultrattiin ensin tyhjäksi, mutta kyllä se tiine on. Sirpsakka kantaa Evartista. Alun perinkin ajattelin, että ihan hyvä on pitää välivuosi tämä 6-vuotiskausi, kun tämä on tammoille muutenkin hankala, kun vähän rahaa on tullut. Siprsakalle tulee aikuistumisvuosi, että saa hoitaa varsaa ja ensi vuonna kilpailuihin uudestaan.”

Magical Princess loisti

Derbyn Tammachampionin parhaasta ei tarvinnut jossitella. Pekka Korpi joutui ottamaan keulapaikan ajamalla Betty Roofilta ja Markku Niemiseltä. Avausviissatanen hurjasteltiin 08,4-kyydillä.

Jo kirilenkin alussa vauhti kiihtyi jälleen selvästi, kun Jukka Torvinen kierrätti takarivistä lähteneen An-Dorran vauhdittamaan keulavaljakkoa. Kolmas puolikas oli 10,7-vauhtinen, mutta Magical Princess siitä vähät välitti vaan karkasi ylivoimavoittoon. Märällä radalla sen voittotulos oli hurja kilpailuennätys 12,7ake.

”Kovaa mentiin alku. Ajattelin, että mitenhän lopussa käy, mutta tamma oli kyllä tämä hyvä tänään. Ei nopein rata ole, sisärata varsinkin mennyt vähän raskaaksi”, Pekka Korpi näki voittajahaastattelussa.

Tommi Kylliäisen ajama Nutcracker tuikkasi hopealle. Betty Roof oli kolmas. An-Dorra ei ollut parhaimmillaan ja jäi neljänneksi.

”Alkumatkasta juoksu meni hyvin, ja Pekalla joutui töitä tekemään. Ajettiin eteenpäin, ja lopussa uupui paras terä. Turhan kaukana oltiin maalissa Pekasta. Ei moitita An-Dorraa, kun kova kilpailutahti on päällä. Jos se jonkun – lainausmerkeissä – heikon startin tekee, ei lähdetä sitä moittimaan”, Jukka Torvinen selosti.

A.V. Marttilan Tammasarjassa Seppo Suurosen tallin Ciiran Tähti oli keulasta mainio, eikä päästänyt Hetviinaa eikä Liisan Tulilintua edelleen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi