It's Raining Men ehti riuskalla loppuvedollaan karsintavoittajaksi ennen sisäpuolen Quite A Loveria.
It's Raining Men ehti riuskalla loppuvedollaan karsintavoittajaksi ennen sisäpuolen Quite A Loveria.Kuva: Pekka Salonen

It's Raining Men vastasi karsintaillan yllätyksestä – "Näytti aika pahalle, ettei päästä derbykarsintoihin ollenkaan"

Suuren Suomalaisen Derbyn loppukilpailijat ratkottiin Vermossa kuudessa karsintalähdössä, joista kaikista tiensä 4.9. ravattavaan finaaliin selvitti kaksi parasta. Suurimmat suosikit pitivät vesikelissä kutinsa, ja It's Raining Menin karsintavoitto oli yllättävin – ainakin jos peliosuuksiin peilataan.

Olli Henttosen valmentama It's Raining Men kilpaili toisessa etukäteen tasaisimmista karsintalähdöistä. Santtu Raitala ajoi nelivuotiaalla nätin sisäratareissun. Loppukurvissa kaksikko pääsi vapaalle kaistalle ja rynnisti loppumatkan selvästi parasta vauhtia. Se tavoitti keulasta karkuun yrittäneen Quite A Loverin ennen maalilinjaa.

Hevonen oli oikein hyväntuntuinen 4. sisällä”, Santtu Raitala aloitti ratahaastattelussa. "Tosi tiivis nippu oli, eikä tietoa, missä kohtaa pakka repeää. Tilat kun saatiin, hevonen lähti etenemään tosi vahvasti. Toki keulassa oli tosi hyvä hevonen. Meillä oli eka kertaa vetopallot, jotka vedin suoran alkuun. Hevonen vastasi hyvin ja tuli hyvällä sykkeellä maaliin."

Santtu Raitala vartoo 120 000 euron ykköspalkinnolla ajettavaa finaalia odottavin mielin.

”Karsintaan tultiin jonkinasteiselta paussilta, etten usko sen ainakaan kehnompaan suuntaan menevän finaalissa. Tosi hienotasoinen finaali on tulossa, kun on katsellut näitä karsintavoittajia.”

Kalajoella asuva Mika Harjuoja on It's Raining Menin kasvattaja ja vetää myös ruunan omistajaporukka Sademies Tallia.

”Vermon edellinen startti, missä oltiin viidensiä, hevonen oli kipeä. Se vaati lääkehoitoa. Aika paljon on kurkunpääntulehduksia ollut, ja sillä oli sellainen, että piti useamman kerran hoitaa. Näytti aika pahalle, ettei päästä derbykarsintoihin ollenkaan", Mika Harjuoja paljasti. "Kaksi viikkoa sitten meidän piti juosta Jyväskylässä kilpaa, mutta jätettiin pois, kun veriarvot eivät olleet valmentajan mukaan vielä korjaantuneet tarpeeksi. Onneksi jätettiin, ja kaksi viikkoa riitti siihen, että saatiin hevonen noin hyväksi, että se karsinnan voittoon pystyi."

It's Raining Men lähtee loppukilpailuun ykkösradalta.

”Kuskikin on vahvistunut, että Santtu Raitala istuu hevosen rattailla myös finaalissa. Me lähdetään statistina matkaan, ja toivotaan, että saadaan hyvä juoksu. Ikäluokka on äärimmäisen kova, ja siinä on etukäteen neljä tosi kovaa hevosta. Voitosta ei edes haaveile, mutta hyvällä juoksulla se toton tuntumassa voi olla."

Mika Harjuoja on kasvattanut ennenkin menestysnimiä, kuten Säihkeen Säpinä, Säihkeen Sähinä ja Le Cannibale, mutta It's Raining Menin finaaliin pääseminen lämmittää hänen mieltään totta kai.

"On se finaalipaikka kova juttu, kun olen yhden oman tamman valinnut tämän isälle Le Cannibalelle, että mistä varsan teen, niin onhan se kasvattajana hienoa, kun näin on onnistunut oikean tamman (Kerry Tilly) valitsemaan yhden tamman otannalla. On se kasvattajana etenkin kova juttu, kun on noin hyvän hevosen saanut rakennettua, joka on nyt derbyn finalisti."

Mika Harjuoja kehuu It's Raining Menin valmentajan Olli Henttosen työpanosta.

"Suuret kiitokset valmentajalle ja valmentajan tyttärelle Marjaanalle, joka on hevosen hoitaja. Olli treenaa muille valmentajille paljon varsoja, ja hänellä on yksi kilpaileva valmennettava, joka on tämä It's Raining Men, että valtava juttu on myös valmentajalle, että yhdellä kilpailevalla hevosella pääsee derbyfinaaliin."

Derbyn kaikki suurimmat suosikit selviytyivät loppukilpailuun karsintavoittajina. Magical Princess, Consalvo, An-Dorra sekä Sahara Jaeburn voittivat jokainen keulajuoksuilla vakuuttavasti, joskin viimeisenä mainittu hieman loppusuoralla satsailikin. An-Dorra oli koko karsintojen nopein voittoajallaan 14,4akp.

Hannu Torvisen ohjastama Ava Di Emelin vastaili oman karsintalähtönsä parhaaksi keulapaikalta.

Derbyfinaaliin tiensä hopeamitalisteina selvittivät Star Town Kemp, Mask Off, Yolo Savoy, Making Match ja Quite A Lover sekä Love Eagle.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi