Sakkorahastosta lisää tukea harjoitusraviradoille
Hippoksen hallitus kokoontui torstaina maaliskuun kokoukseen.Kuvituskuva

Sakkorahastosta lisää tukea harjoitusraviradoille

Suomen Hippoksen hallitus kokoontui torstaina 10.3.

Suomen Hippos tiedotti, että sen hallitus hyväksyi maaliskuun kokouksessaan sakkorahaston säännöt ja käyttösuunnitelman vuodelle 2022. Käyttösuunnitelmassa tuomarikoulutukseen määriteltyä osuutta jaettavasta rahasta pienennettiin, sillä etäkoulutukset vähentävät koulutusten järjestämiskustannuksia merkittävästi. Lisäksi valvontalaitteistoihin on panostettu viime vuosina paljon, ja laitteistot on tällä hetkellä pääosin hyvällä tolalla, joten niihin kohdistuvaa tukea voitiin hieman vähentää. Vapautuneet osuudet kohdistettiin harjoitusraviratojen tukeen, jolla tuetaan raviurheilulle tärkeää harrastus- ja paikallistoimintaa.

Turun Hippos ry:n hallitus ja Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n johtokunta esittivät Hippoksen hallitukselle Ravimuseon perustamista. Hallitus totesi, että vastaavasta on keskusteltu aikaisemminkin ja kokouksessa päätettiin, että Hippos suhtautuu asiaan myönteisesti. Hallitus toivoo, että esittäjät selvittävät asiaa yhdessä Turun kaupungin kanssa konkretiaan, jotta Hippos voi arvioida paremmin, millainen rooli sillä voisi olla hankkeessa.

Hallitus valitsi kokouksessa Suomen Hippoksen edustajiksi Hevosopisto Oy:n hallitukseen Juha Lyyskin ja Anne Laitisen.

Muissa asioissa hallitus päätti antaa Härmän juhannusraveille kansainvälisen raviurheilun edistämiseksi poikkeuslupa poistaa myös alempien sarjojen kylmäverilähdöistä suomenhevosten etusija. Näin pohjoismaisilla valmentajilla on mahdollisuus tuoda hevonen Nordic King ja Nordic Queen -lähtöjen lisäksi myös alempiin sarjoihin.

Ajankohtaisissa asioissa hallitus kävi läpi Ukrainan tilanteen vaikutuksia ja Hippoksen ja hevosalan toteuttamat toimenpiteet sodan uhrien auttamiseksi. Lisäksi hallitus kävi läpi vastuullisuustavoitteiden mittariston. Hallitusta tiedotettiin myös tulevan viikonlopun UET:n hallituksen kokouksesta sekä Kavioliiga tv-mainonnan ja Laatutalliprojektin etenemisestä.

Lähde: Suomen Hippoksen tiedote

Kuvatekstiä korjattu 10.3. klo 20.21: Kokous järjestettiin torstaina, ei keskiviikkona.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi