Salama- ja Montekypärät kisataan myös ensi vuonna – Juniorikypärät jää pois
Vuoden 2017 Salamakypärät valmistautuivat ensimmäiseen osakilpailuunsa. Kokonaiskisan voitti lopulta vasemmalta katsoen takarivissä neljäntenä seisova Terri Lehtonen.Kuva: Hanna Viskari

Salama- ja Montekypärät kisataan myös ensi vuonna – Juniorikypärät jää pois

Suomen Hippoksen järjestämä Juniorikypärät päättyy tähän vuoteen. Kilpailusarja ehdittiin järjestää kaksi kertaa.

Yhteistyössä Monté-ohjastajat ry:n kanssa järjestetty Montekypärät kilpailtiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Se saa ensi vuonna jatkoa, kuten saa myös Salamakypärät. Juniorikypärät jää tämän vuoden jälkeen unholaan, mutta nuorten ohjastajien kilpailumahdollisuuksia on kuitenkin tarkoitus lisätä entisestään. Samalla myös juniorilisenssi poistuu kokonaan ensi vuodesta alkaen, ja niiden haltijat siirtyvät harrastajalisenssin alle.

Juniorikypärät korvaavassa mallissa juniorilähtöjä ajetaan ympäri Suomea. Lähtöihin ovat oikeutettuja osallistumaan 25-vuotiaat ja nuoremmat, joilla on joko harrastaja- tai kokelaslisenssi.

”Juniorilähdöt antavat paremman mahdollisuuden koko Suomen nuorille raviurheilijoille päästä ohjastamaan. Näin esimerkiksi poneista hevosiin siirtyville ohjastajille on myös oman ikäisten ohjastajien lähtöjä tarjolla”, Hippoksen markkinointi- ja kehityspäällikkö Tomi Himanka kertoo keskusjärjestön tiedotteessa.

”Juniorilähtöjä tullaan tarjoamaan todennäköisesti yhteensä noin 30-40 lähtöä ympäri Suomen. Kun lähtöjä järjestetään etelästä pohjoiseen Suomeen, saa aiempaa isompi joukko nuoria raviohjastajia kilpailumahdollisuuksia. Toivomme tietysti, että valmentajat ilmoittavat hevosia rohkeasti lähtöihin, ja että nuoret itse ovat aktiivisia kyselemään hevosia lähtöihin.”

Monte- ja Salamakypärien hakuaika alkaa alkuvuodesta 2022, ja tarkemmat tiedot tulevan kauden kokonaisuudesta, kuten osalähtöjen määrästä ja hakuehdoista, julkaistaan lähempänä hakuaikaa.

Salamakypärät järjestettiin tänä vuonna yhdeksättä kertaa. Vuosien varrella kilpailusarjan on voittanut moni tämänhetkinen huippuohjastaja. Tänä vuonna kisan vei nimiinsä Jere Hurme.

Lähde: Suomen Hippoksen tiedote

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi