Oona Halme käynnisti Salamakypärät rupeamansa parhaalla mahdollisella tavalla. Milla Markkanen ehti Artful Dropin kanssa lähelle.
Oona Halme käynnisti Salamakypärät rupeamansa parhaalla mahdollisella tavalla. Milla Markkanen ehti Artful Dropin kanssa lähelle.Kuva: Pekka Salonen

Salamakypärät starttasi räväkästi Oona Halmeen ja Rebel Royalin johdolla

Kaksitoista kilpailua käsittävä nuorten ohjastajien kilpailusarja Salamakypärät käynnistyi keskiviikkona Vermossa. Oona Halme pääsi Aatto Silventoisen ruunan Rebel Royalin kärryillä vauhdikkaasti matkaan, joka pohjusti Rebel Royalille voiton ja Halmeelle täyden pistepotin.

Kanssakilpailijoilla ei ollut keulapaikan suhteen jalansijaa, kun keskeltä rataa matkaan ampaissut Rebel Royal osoitti Oona Halmeen kanssa nopeutensa. Rebel Royal veti joukkoa menohaluisen näköisenä, ja loppukaarteen alussa ruuna pisteli kaviotaan toisen eteen sellaisella tahdilla, että toiset putosivat parin valjakonmitan päähän.

Sata metriä maaliin johti Rebel Royal niin selvästi, että sen voitto vaikutti jo lähes varmalta. Milla Markkanen kannusti Artful Dropin kovaan loppurynnistykseen, mikä kantoi tamman puolittain voittajan rinnalle, muttei ennen maalia ohi.

Oona Halme kertoi voittajahaastattelussa, ettei voiton suhteen ollut hätää, ja Rebel Royal tuli maaliin korvat kiinni.

”Hevonen oli tosi hyvä, ei voi kuin kehua”, Oona Halme ihaili Aatto Silventoisen omistamaa, kasvattamaa ja valmentamaa Rebel Royalia.

Oona Halme ohjasti Vermossa vuoden ensimmäisen täysosumansa. Totolähdöissä Halme on voittanut nyt viisi kertaa. Poniraviurheilussa Halme niitti menestystä vuosikausia, ja ne kisat toivat orimattilalaiselle peräti 100 voittoa. Ajokokemusta hän on saanut myös kotonaan Teemu Okkolinin valmennettavien kautta.

”Olen ollut etuoikeutettu, kun olen saanut ajaa monenlaisia hevosia pienestä asti. Se on kehittänyt minua ohjastajana tosi paljon”, 17-vuotias Oona Halme kertoi.

Aatto Silventoinen oli tyytyväinen Oona Halmeen suoritukseen ruunansa rattailla.

”Oona sanoi, ettei hänen tarvinnut rattailla tehdä mitään, mutta totta kai hän voiton ajoi. Hyvin ajoi tyttö! Vähän suunniteltiinkin alussa, että Oona kokeilee alussa ajaa eteenpäin, ja keulaan pääsivät.”

Hurjaan lyöntiin nousseelle Rebel Royalille ykköstila oli jo neljäs putkeen.

”Rebel Royalia hoideltiin vähän parista jalasta, ja sen jälkeen se lähti kulkemaan. Ei se ole ikinä tuollaisessa iskussa ole ollut. Viime syksynä kovennettiin kaikilla hevosillamme treeniä, joka varmaan näkyy nyt osaltaan”, Aatto Silventoinen valaisi Rebel Royalin mahtikuntoa.

Voittoputki venyi

Markku Niemisen tallin Skyfall Shine vakuutti kovimmassa lämminverilähdössä. Sisäradalta startannut Iikka Nurmosen ajokki piti keulapaikan vaivatta ja torjui hieman myöhemmin Pekka Korven ja Marschall Matchin uhittelut. Loppumatka oli Skyfall Shinen hallintaa. Ykköstila oli 5-vuotiaalle jo 9:s putkeen.

Tammatähdessä Selene Lune marssi matkalla vetotöihin, eikä ollut yllätettävissä. Kärkipaikkansa suursuosikki Selene Lunelle kumartanut Nazareth seurasi hopealle.

Muissa Toto65-kohteissa Jadira Web jatkoi kolmen kisan jälkeen tappioitta. BWT Danger palasi kultakantaan keulaykkösellä, ja B.Riitu kierteli erittäin sitkeästi parhaaksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi