Salamakypärät tulevat – lähikuvassa Anette Antti-Roiko

Salamakypärät tulevat – lähikuvassa Anette Antti-Roiko

Anette Antti-Roiko, 23, ilmoittautui tämän kauden Salamakypärät-kilpailusarjaan, joka alkaa tänään Vermosta.

Hänet valittiin mukaan ainoana ensikertalaisena.

”Kilpailuhenkisenä haluan päästä myös kärrylähtöihin”, Anette Antti-Roiko perustelee.

Viime vuodet hänet on nähty aktiivisena kilpailijana montéssa, jossa hän jatkaa aina kun vain tilaisuuksia eteensä saa.

”Jos ei ole omaa hevosta, ei nuori saa kovin herkästi ajotehtäviä kärrylähdöistä vieraiden hevosilla, korkeintaan harvoin naistenlähdöissä. Montéssa pääsee helpommin kilpailemaan, ja olen aina tykännyt lajista.”

Anette Antti-Roiko on nuoresta pitäen ollut hiiteillä aina se, joka ratsastustaitoisena ja pienikokoisimpana on nostettu satulaan juoksuttamaan hevosta kärryhevosien kannoilla.

Ura alkoi ratsastuksesta ja poniurheilusta, mutta 15-vuotiaana Anettella oli jo kova hinku hevosten rattaille.

”Minua suututti se sääntö, etten saanut kilpailupaikalla ajaa vielä hevosia”, hän nauraa nyt.

Ikärajan täyttymistä odotellessaan hän ajoi C-ajolisenssin jo 15-vuotiaana, jotta kaikki oli valmista, kun hän vihdoin täytti 16 ja pääsi kilpailemaan hevosilla. Viime vuonna hän korotti ajolisenssin B-kategoriaan.

Salamakypärät-sarjassa on 12 osalähtöä. Antti-Roiko toivoo pääsevänsä kilpailemaan niissä jokaisessa. Hän on sopinut työnantajansa ravivalmentaja Tapio Mäki-Tulokkaan kanssa, että töiden puolesta hän pääsee osakilpailuihin. Osalähdöistä 7 ajetaan Vermossa ja muutkin paikkakunnilla, joissa Mäki-Tulokkaan tallin hevoset todennäköisesti myös juoksevat.

Ensimmäisessä Salamakypärät-lähdössään Anette Antti-Roiko lähtee Jenni Kantasen valmentamalla Intrepidillä liikkeelle radalta 11.

Hevosurheilun merkkipäivähaastattelussa jututetaan huippuhevosten laittajana tunnettua Pekka Mäkelää, joka täyttää sunnuntaina pyöreät 70 vuotta.

Raviviikossa Jarkko Litmanen ruotii Jyväskylän ravien saldoa sekä viikonlopun Seinäjoki Racea. Pohjanmaan kuskit ovat pääosassa takasivun jutussa, jossa uusi ohjastajaottelu tuo mukanaan kuskin hyvinvointiin liittyviä sivujuonteita. Kuortaneen opistolla kokoontuneet, kilpailuun kutsutut ohjastajat saivat liikunta-alan opiskelijoilta hyviä vinkkejä oman kunnon kohotukseen.

Vaikutuksia tuntui heti:

”Kaikki pitivät päivää tarpeellisena. Ja ainakin minulla oppi siirtyi heti käytännön tekoihin, kun kotiin lähtiessä kaupassa en ostanut vaaleaa leipää, vaan mukaan tarttui ruisleipää ja evääksi banaania", kisassa mukana oleva Juha Länsimäki kertoi.

Lue lisää tänään 10.4. ilmestyvästä Hevosurheilu-lehdestä.

Edit. 11.43 Anette Antti-Roiko ei ole kisan ainoa nainen, vaan sarjassa on mukana myös Ayse Könec.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi