Timo Salmelan valmennettavat veivät molemmat tarjolla olleet finaalipaikat Ponsse Cupin karsinnassa.
Timo Salmelan valmennettavat veivät molemmat tarjolla olleet finaalipaikat Ponsse Cupin karsinnassa.Kuva: Roosa Lindholm

Salmelalle kaksoisvoitto Ponsse Cupin karsinnoissa – ”Voi sanoa, että ravi on tosi hyvännäköistä”

Äimäraution sunnuntaissa ratkottiin paikkoja 19.12. samaisella radalla ravattavaan Ponsse Cup –finaaliin. Karsinta oli Timo Salmelan juhlaa.

Halsualaisvalmentajalla oli kaksi treenattavaa hakemassa paikkaa loppukilpailuun. Alussa selvästi nopein oli Salmelan treenaama Let’s Go Legacy, joka rynnisti keulapaikalle. Johtohevonen vaihtui kuitenkin pian, kun suosikkina startannut tallikaveri Blue Cates siirtyi piikkipaikalle.

Johtavan rinnalla ravanneen Come On Dayn puhti loppui viimeisen takasuoran lopussa, mutta kärkikaksikolle uuden haasteen heitti Antti Ojanperän valmentama ja Petteri Joen ohjastama Cover Prince.

Maalisuoraa tultiin kolme rinnan, kun Ville Pohjola nosti johtavan takana matkanneen Blue Catesin kolmannelle radalle. Cover Prince antoi tiukan vastuksen, mutta ei pystynyt estämään Salmelan kaksoisvoittoa. Ensimmäisenä maalilinjan leikkasi Let’s Go Legacy, joka toi Pohjolalle jo illan kolmannen voiton.

”Tämä on ihan hyvä ja mukava tamma. Pikkuisen meneväinen, että on vähän sen takia mennyt joskus lähdöt pilalle. Se on kuitenkin nopea ja hyväravinen. Voi sanoa, että ravi on tosi hyvännäköistä”, Salmela kertoi omistamastaan ja kasvattamastaan voittajasta.

Treenari myönsi, että pelaajien tapaan oli itsekin hieman yllättynyt, että tallin hevosista juuri Let’s Go Legacy toi voiton. Sen peliprosentit olivat reilut kahdeksan, kun tallikaverilla ne ylittivät 40.

”Nyt Let's Go Legacy sai sellaisen juoksun, minkä se vaatii. Sillä on kuitenkin pätkänopeutta jonkin verran. Matkan aikana oli hyvät tunnelmat, kun hevoset ravasivat peräkkäin. Juoksu meni juuri niin hyvin kuin pystyi kuvitella.”

Blue Catesin esitys veti treenarin mietteliääksi, vaikka ori täydensikin Salmelan menestyksen kakkossijallaan.

”Se ei ole nyt aivan sellainen kuin parhaimmillaan. Ravi meinasi kadota viimeisessä kurvissa. Siinä on jotain pientä, täytyy koittaa saada hevonen paremmaksi.”

Ponsse Cup onenintään 15 000 euroa tienanneille 3-4-vuotiaille lämminverisille rajattu kilpailu. Finaalin voittaja kuittaa 12 000 euron ykköspalkinnon. Jokaisesta kuudesta karsinnasta selviää kaksi parasta joulun alla juostavaan loppukilpailuun.

”Yritetään starttailla Let’s Go Legacyn kanssa sopivin väliajoin, että saisimme ainakin yhden tai vaikka parikin starttia ennen finaalia", valmentaja suunnitteli. "Blue Cates tutkitaan keskiviikkona, jos siitä löydettäisiin jotain vikaa.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi