Global Withdrawl karkasi keulasta lopulta varmasti Toto75-pelin toisessa kohteessa.
Global Withdrawl karkasi keulasta lopulta varmasti Toto75-pelin toisessa kohteessa.Juhani Hynynen

Salo on kunnianhimoinen tallipäällikkö - "Ollaan mahdollisimman kovissa karkeloissa mukana"

Matias Salon olemus on kuin formulakuskilla. Myös hevoset ovat nopeita, eikä Global Withdrawl antanut muille mitään mahdollisuuksia.

Global Withdrawl lennähti keskeltä rataa aivan omaa vauhtiaa kärkipaikalle, jonka jälkeen Santtu Raitala sai ottaa vauhtia pois. Etusuoralla kuitenkin tapahtui, kun Hotshot Luca iski 2. ulkoa keulahevesen kimppuun.

"Vauhti meni niin hiljaiseksi, etten olisi ainakaan voinut keulahevosta ohittaa, jos olisin loppumatkaa odottanut", Pekka Korpi perusteli aktiivista 10,5-vauhtista kolmatta puolikasta.

Koko matka mentiin väliajoin 12,5-14,5-10,5-12,0, eikä Global Withdrawl joutunut silti laittamaan ihan lopussa kaikkea peliin. Se piti tyylikkäästi ykköseksi, ja perässä seurannut GlobalSatisfaction nappasi kakkosrahat.

Voittajaa ohjastanut Santtu Raitala säteili tyytyväisyyttään ajokkiinsa.

"Jouduin lataamaan kiihdytykseen, sillä tiesin sisäradan GlobalSatisfactionin olevan myös erittäin nopea alussa", Raitala kommentoi. "Global Withdrawl on kuitenkin ihan räjähtävän nopea ensimetreillä ja sai lopulta helposti keulat. Sen jälkeen mentiin 700 metriä suhteellisen rauhallisesti, eikä yllättänyt, että Pekka Korpi tuli niin voimalla rinnalle pitämään tempoa. Global Withdrawl piti kuitenkin varmasti ykkösenä."

Raitala ei osannut arvioida, mitä lähitulevaisuus tuo tullessaan.

"Tosi mielenkiintoista on nähdä, mihin hevosen kehitys johtaa. Lähtönopeus on niin kovaa valuuttaa, että se auttaa kovatasoisissa lähdöissä."

Hevosen valmentaja Matias Salo oli oikeastaan kaikesta samoilla linjoilla.

"Juoksu meni justiin niin kuin toivottiin. Global Withdrawl on niin hirveän nopea startista. Siksi uskoin, että keulajuoksu tänään tulee. Hevonen menee koko ajan eteenpäin ja katsotaan, mitä kesä tuo tullessaan. Ollaan mahdollisimman kovissa karkeloissa mukana."

Salon tallilla oli välillä hiljaisempaa menestyksen suhteen, mutta nyt hevoset ovat leveällä rintamalla tulossa takaisin. Jason’s Camden on ehdolla Sweden Cupiin ja myös Global Withdrawlia saattaa odottaan kansainväliset tehtävät.

"Viimeisen kaksi kuukautta hevoset ovat olleet taas sellaisia kuin kuuluukin ja niillä on kiva kilpailla", Salo päätti.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi