Valtuuskunnan 42 jäsenestä noin puolet oli kevätkokouksessa paikan päällä Scandic Laajavuoressa, puolet etäyhteyden päässä.
Valtuuskunnan 42 jäsenestä noin puolet oli kevätkokouksessa paikan päällä Scandic Laajavuoressa, puolet etäyhteyden päässä.Kuva: Johanna Heinonen

Sami Kauhanen koronarajoituksista: "Kaikki päätöksenteko on siirtynyt alueille"

Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Sami Kauhanen kertoi ajankohtaiskatsauksessaan valtuuskunnan kevätkokouksessa koronarajoitusten nykytilasta.

”Valtakunnalliset poikkeusolot on julistettu päättyneiksi, ja kaikki päätöksenteko on siirtynyt alueille. Mitä tulee yleisörajoituksiin kilpailutoiminnassa, avit ovat avainasemassa. Mitä taas tulee harrastustoimintaan, vastuu on sairaanhoitopiireillä”, Kauhanen aloitti.

1.6. tulee tartuntatautilakiin sellainen muutos, että kahden metrin turvavälit ulkotiloissa poistuvat. Pian sen jälkeen on toiveissa, että poniravi- ja harjoitusravitoiminta pääsisivät käynnistymään.

”Ministeriön kanssa yhteisenä linjauksena verrokkina pidetään ryhmäliikuntatoiminnan harrastus- ja kilpailutoimintaa ulkotiloissa”, Kauhanen kertoi.

Sitä mukaa, kun niitä koskevat rajoitukset poistuvat nuorten ja aikuisten osalta, päästään asteittain aloittamaan ponien harjoitusravit, erilliset poniravit ja hevosten harjoitusravit.

Seinäjoen kuninkuusravien tiimoilta Kauhasella oli hyviä uutisia.

”Eilen oli Etelä-Pohjanmaalla ollut tiedotustilaisuus, ja sieltä tuli varsin positiivista viestiä. Mutta yksi kaunis päivä jos käyrät lähtee toiseen suuntaan, päätöksiä kiristyksistäkin voi tulla”, hän muistutti.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi