Seppo Hietala on SE-tamma Neiti Sävelen osaomistaja.
Seppo Hietala on SE-tamma Neiti Sävelen osaomistaja.Kuva: Jarno Unkuri

Sanaristikko ja nostalgiapalsta osaksi Hevosurheilun viikoittaista vakiosisältöä

Hevosurheilun juhlavuoden uutuuksiin kuuluu hevosaiheinen ristisanatehtävä.

Kokeneen ristikoiden laatijan Seppo Hietalan, 66, kädenjälki tulee näkymään Hevosurheilussa viikoittain alkaen tästä lehdestä. Tilitoimistoa pitävä Hietala on vapaa-aikanaan suunnitellut ristikoita toistakymmentä vuotta.

Hietalalla suunnittelu alkaa ristikkoon tulevasta pääkuvasta.

”Se lähtee monesti siitä, että tulee joku idea mieleen ja mietitään, onko jotain aktuellia. Pääkuvasta syntyy joku lause, ja siitä se sitten lähtee kehittymään”, Hietala sanoo.

”Justiin Pohjolan Ville laittoi kuvan tekemästäni ristikosta, jossa ratkaisu oli Raitala. Vihjeenä oli Jukka tai Santtu. Jokuhan on sanonut, että silloin ihminen on kuuluisa, kun hän pääsee ristikkoon.”

Toholammilla asuva Hietala on hevosenomistaja, jonka osaomistama SE-tamma Neiti Sävel kuului viime kaudella kolmevuotiaana ikäluokkansa eliittiin. Aktiivinen Kaustisen ja Ylivieskan ravikävijä Hietala on osaomistanut muun muassa lauantairaveissa voittaneen Pica-Pica Oakin, joka sijoittui Tammavaltikassa viidenneksi.

”On oikein mielenkiintoista laatia ristikoita Hevosurheilun lukijoille, kun laatiessa tietenkin käytetään alan mukaista sanastoa. Uskon hallitsevani sen aika hyvin. Olen ennenkin koittanut ristikoissa tuoda hevosalaa esille, mutta eihän sitä voi muualle tehdessä määräänsä enempää tuputtaa.”

Tämän viikon Hevosurheilussa ristikko sijaitsee sivulla 21 lehden satavuotista taivalta tarkastelevan nostalgiapalstan kanssa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi