Olli-Pekka Holopainen oli Toto5-rivin avainkuski.
Olli-Pekka Holopainen oli Toto5-rivin avainkuski.

Sandy Morning rikkoi kuparisen Riksussa

Håkan Granrothin kasvattama, omistama ja valmentama Sandy Morning otti uransa avausvoiton Riihimäen sunnuntairavien toisessa Toto5-kohteessa. Olli-Pekka Holopainen ajoi tamman suoraviivaisesti keulaan, mistä valjakko irtosi maalisuoralla selvään voittoon, joka oli hevosen ensimmäinen ja tuli uran 17. startissa. 

Granroth muistetaan etenkin Shadoomin takaa, vaikka myös Leemark's Casimir pärjäsi hyvin kuutisen vuotta sitten. Granroth kertoo, että Sandy Morning on hänen omasta tammastaan Rainbow Yvettestä. "Olen yrittänyt saada sitä tiineeksi, mutta tammasta on toistaiseksi vain kaksi jälkeläistä. Sandy Morning syntyi sunnuntaiaamuna ja sai nimensä siihen viitaten", Granroth naurahtaa.

Hän sanoo, että tamma on hankala treenattava. "Ihan mahdoton oikeastaan. Se haluaa mennä treenissä vielä kovempaa kuin kilpailuissa. Käyn ajamassa sitä Perniön radalla ja viime kerralla se meni neljä kierrosta, ennen kuin rauhoittui. Kuntoa sillä pitäisi kyllä olla."

Granroth sanoo, että hevosesta on ollut odotuksia, vaikka avausvoiton saamisessa kesti hetken verran. "Hevosen taulu on huono, mutta se on ollut kyllä paremmassa kunnossa mitä se näyttää. Kysyin Ollilta tarvitseeko tänään silmäverkkoa? Hän sanoi, että tänään ei tarvitse. Tänään ajetaan kärjestä, eikä tule hiekkaa silmille. Tämä menee hyvin, kun sen saa vain lähtemään. Sen emänisä on Coktail Jet ja kovuus tulee sieltä."

Toto5-pelin avauskohde meni Nina Pettersson-Perklenin valmentamalle suursuosikki Thai Mingille, mutta helpolla se ei voittoa saanut. Se hyökkäsi toisesta ulkoa viimeisellä takasuoralla ja kurkotti lopussa rintamasta parhaiten. Antti Teivainen ajoi ruunaa. Olli-Pekka Holopainen ajoi toisen Toto5-voiton kolmannessa kohteessa Juha Utalan valmentamalla Poetry In Motionilla. "Saatiin keula suosiolla ja siinä oli voiton avain. Hevonen lähti melkein itsestään loppusuoralla, eikä ollut mitään hätää", Holopainen tiivisti.

Neljäs kohde meni suosikki Global Bring It Onille, joka kiersi muut 12-radalta. Isto Kuisman valmentama ja Hannu Torvisen ajama tamma saattaa kilpailla syksyllä Ruotsin tammaderbyssä. Rivi päättyi Mika Mäkelän valmentaman Mitorin keulasooloon. Antti Teivainen sai rauhoittaa sen rattailla matkalla vauhtia ja maalisuoralla valjakko karkasi herkästi muilta. Tallikaveri Viisori piti johtavan takaa toiseksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi