Sanna Loukusan treenattavien menestyskulku jatkui Oulun illassa – ”Sanattomaksi vetää”
Sanna Loukusa Pärttylin kanssa kesällä.Kuva: Anu Leppänen

Sanna Loukusan treenattavien menestyskulku jatkui Oulun illassa – ”Sanattomaksi vetää”

Sanna Loukusan ja Raimo Hyvärisen valmennettavien mahtikausi sai jatkoa maanantaina Oulussa, kun sekä Pranko että Pärttyl jyräsivät parhaiksi Toto5-kohteissa.

Jukka-Pekka Niskanen ajoi sekä Prankon että Pärttylin voittajiksi. Niiden voitoissa oli paljon samaa.

Kylmäveristen tasoitusajossa Pranko eteni hiillostamaan keulassa ravannutta Roperttoa jo 1. takasuoralla. Pranko vaikutti pitävän koko ajan pientä yliotetta, ja jo viimeisellä takasuoralla se rymisteli kärkipaikalle. Pranko voitti siitä hallitusti, vaikka Liisinko lopussa lähestyikin.

”Ei se juoksupaikka meitä haitannut”, Jukka-Pekka Niskanen aloitti voittajajuttelussa. ”Tempoa oli, mutta se meni sitä väljästi ja hyvin. Pranko on kattelija vielä. Takasuoralla avasin korvat, ja se meni keulaan. Voimia oli lopussa, mutta se jäi odottelemaan kavereitaan.”

Pranko on kehittynyt tänä vuonna isoin harppauksin. Viime vuonna se meni täydellä matkalla parhaimmillaan 36-tuloksen, josta on ropissut tänä vuonna sekuntitolkussa.  Voittoja Prankolla on kasassa kauden aikana viisi.

”Pranko on mennyt joka alueella eteenpäin. Vielä, kun opitaan lähtemään pitkillä jaloilla, ettei jäädä alussa niin paljoa”, Jukka-Pekka Niskanen heitti pilke silmäkulmassa.

Tarmo Jokirannan kasvattama Pranko voitti Oulussa ennätyksellään 29,3/2120 metriä. Seitsemänvuotias ruuna aloitti kilpauransa vasta viime vuoden kesäkuussa.

”Usko oli niin monesti koetuksella, että jos ei minulla noita kavereita olisi ollut, jotka sanoivat, että kokeillaan vielä, tiedä mitä olisi tehnyt”, Prankon omistaja Reijo Kenttälä aloitti. ”Keväällä sen ravi loksahti osittain kohdalleen. Pranko on ollut hirveän vaikea hevonen tähän asti. Sen vaati näin vanhaksi elää, että alkoi osata ravata jollain lailla ainakin. Uskon, että aika teki tehtävänsä, kun Frankon jälkeläiset ovat monesti tällaisia. ”

Pudasjärvellä asuva Reijo Kenttälä osti Prankon kasvattajalta vuoden 2015 tammikuussa.

Franko kuoli meiltä 9-vuotiaana, ja siinä oli varsarahoja pikkuisen. Ajattelin, että ostan niillä sen jälkeläisen. Ostin sitten tämän Pimun Piirron jälkeläisen, ja onneksi omistaja alkoi sitä myymään, kun kerroin, että haluaisin Frankon jälkeläisen.”

Reijo Kenttälä suhtautuu Prankon tulevaisuuteen varovaisen toiveikkaana.

”On sen tulevaisuus ainakin mielenkiintoinen. Eihän näitä etukäteen paljoa mainostella, mutta hyvälle näyttää tämä homma tässä kohtaa. Mielenkiintoista nähdä, että mihin asti se kehittyy.”

Sanna Loukusan valmennettavien ravi-ilta huipentui Nordic haastajadivisioonakarsinnassa, kun Pärttyl runttasi parhaaksi toiselta ilman vetoapua. Sille voitto oli kerrassaan kauden 10. vain yhteentoista starttiin.

”Laukkavia hevosia oli alussa, kuten näissä lähdöissä usein, mutta saatiin ne väisteltyä. Tasaisesti lähdettiin ajamaan eteenpäin. Villellä (Pohjola) tuli hevonen (Vilivillis) lujaa, mutta tämä lähti vastaamaan, ja Villellä laukkasi”, Jukka-Pekka Niskanen kertoi ratkaisuvaiheista.

Sanna Loukusan treenattavista tositoimissa Oulussa nähtiin vielä Blaze Beluga. Se jaksoi lähdössään viidenneksi. Loukusan hevoset ovat nyt kisanneet tänä vuonna 57 kertaa, joista ykköstiloihin on päättynyt peräti 28 lähtöä.

”Sanattomaksi vetää. Töitäkin on tehty, ja hyvä porukka kun on taustalla, niin tulosta tulee. Raimo Hyväriselle kuuluu iso kiitos”, Sanna Loukusa kehui.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi