Derby-finalistien ohjastajat ovat nyt selvillä.
Derby-finalistien ohjastajat ovat nyt selvillä.Kuva: Anu Leppänen

Santtu Raitalan syömähampaat jäävät kotitalliin, Parvelan Retu kinkkiselle paikalle

Vermon lauantain 2.9. Derby-ravien lähtölistat on julkaistu.

Derby-finaalin lähtöradat valittiin jo karsintailtana. Päivän muissa profiililähdöissä huomio kiinnittyy siihen, että Santtu Raitalan vakioajokit Evartti ja Atupem loistavat poissaolollaan – Evartti Tähtisprintteristä ja Atupem Suomen mestaruudesta.

"Ajattelin, että lähden tällä viikolla käymään Ranskassa, ja kun Vermoon ei ollut muita hevosia tulossa, ilmoitettiin Evartti Rovaniemelle. Ykköspalkinto on pienempi kuin Vermossa, mutta Evartti on juossut jo tällä kaudella niin paljon rahaa, että silläkään ei ollut loppupeleissä käytännön merkitystä", valmentaja Antti Ojanperä avaa.

"Enää en ole Ranskaan lähdöstä ollenkaan varma, mutta suunnitelma on joka tapauksessa hyvä. Koitetaan saada hevonen tällä kilpailuttamisella mallilleen Turun PM:ään."

Tähtisprintteriin luo mielenkiintoa, että suosikki Parvelan Retu oli epäonninen rata-arvonnassa. Se lähtee auton takaa matkaan ykkösradalta, jolta se ei pysty avaamaan keulaan ja lähtölaukan riskikin kasvaa. Parempi tuuri ei käynyt Ossi Nurmosen Stallonella ja H.V. Tuurillakaan. Ne lähtevät matkaan takarivistä suurimmilla numeroilla 10 ja 11.

Tähtisprintterissä Santtu Raitalalla ei ole ajokkia lainkaan, mutta Suomen mestaruuteen Atupemin tilalle löytyy toinen tuttu ajokki: Mr Stahl. Se starttaa radalta 9. Suosikeista arpa suosi nopeita American Heroa ja Willow Pridea, jotka starttaavat tasaisen tasokkaassa lähdössä radoilta 3-4.

Myös Derbyn kuskivalinnat ovat nyt selvillä. Ari Moilanen valitsi kolmesta karsintavoittajastaan finaaliin ajettavaksi American Cooperin, EL Kazaamia ajaa Iikka Nurmonen ja Blackbeardia Jukka Torvinen. Hannu Torvinen valitsi puolestaan Callela Nelsonin, ja Ava di Alessia saa rattailleen Antti Teivaisen. Santtu Raitala ajaa Halley Waniaa ja Massimo Hoistia Mika Forss, joka ajaa myös Suomen mestaruudessa Shackhills Twisteriä.

Edit: Antti Ojanperän kommentit lisätty 28.8. klo 16.40.

Linkki Vermon 2.9. ravien lähtölistoihin

Derby-finalistien ohjastajat ovat nyt selvillä.
Raviraportti Vermo: Moilanen hurjana Derbyn karsintaillassa –”Finaali on taas ihan eri lähtö”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi