Santtu Raitala pukee jälleen elokuussa sinivalkoiset ajovärit ylleen.
Santtu Raitala pukee jälleen elokuussa sinivalkoiset ajovärit ylleen.Kuva: Juho Hämäläinen

Santtu Raitalasta Suomen edustaja raviohjastajien MM-kilpailuihin

Suomen Hippos kertoo tiedotteessaan Santtu Raitalan saaneen paikan raviohjastajien MM-kilpailuun, joka järjestetään 13.–18. elokuuta Hollannissa, Saksassa ja Belgiassa. Kilpailuun osallistuu kymmenen ohjastajaa ympäri maailman.

Neljä edellisvuotta Suomen voitokkaimpana ohjastajana toiminut Santtu Raitala johtaa ajajaliigaa tälläkin hetkellä 157 ykkössijalla. Viime vuosi oli Raitalalle historiallinen, kun voittoja kertyi yhteensä 402. Suomalaisohjastajista ainoastaan Jorma Kontio on aikaisemmin onnistunut ylittämään 400 voiton rajan.

Syyskuussa 2022 Santtu Raitala osallistui ohjastajien Euroopan mestaruuskilpailuun Belgiassa. Sijoitus EM-kilpailussa oli viides.

”Reissu on ollut kaikin tavoin mukava ja mukana on ollut hieno porukka ihmisiä. Miellyttävää, että kaikki ovat olleet mukavia ja koko reissun ajan iloisia”, Raitala kertoi uransa ensimmäisen kansainvälisen ohjastajakilpailun jälkeen.  

Ohjastajien maailmanmestaruus ratkaistaan 20 osalähdöllä, jotka ajetaan peräti kolmessa eri maassa. Kilpailun ensimmäiset viisi osalähtöä ajetaan sunnuntaina 13.8. Wolvegan raviradalla Hollannissa, toiset viisi tiistaina 15.8. Gelsenkirchenissä Saksassa, seuraavat viisi keskiviikkona 16.8. Monsissa Belgiassa ja viimeiset viisi perjantaina 18.8. Berliinissä Saksassa.

Osalähtöjen hevoset on jaettu kahteen ryhmään niiden aiemman kilpailumenestyksen perusteella. A-ryhmään kuuluvat ennakkosuosikkeihin lukeutuvat hevoset ja B-ryhmässä ovat arvioidut haastajat. Jokainen ohjastaja ajaa yhtä monta hevosta sekä A- että B-kategoriasta. 

Pisteitä jaetaan jokaisessa osalähdössä maaliintulojärjestyksen mukaisesti. Lähdön voittaja saa 17 pistettä ja seuraavat ohjastajat 12, 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2 ja 1 pistettä. Voittaja ratkeaa 20 osalähdön kokonaispistemäärän perusteella.

Linkki Suomen Hippoksen julkaisemaan tiedotteeseen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi