Viivi Mäki-Jaakkolan Saphira sai vain varmistella viidettä mestaruuttaan Lahdessa.
Viivi Mäki-Jaakkolan Saphira sai vain varmistella viidettä mestaruuttaan Lahdessa.Kuva: Anu Leppänen

Saphirasta ponimontén Suomen mestari viidennen kerran

Lahden kuninkuusravien tapahtumat käynnistyivät shetlanninponien montén SM-lähdöllä. Saphira vei tittelin nimiinsä nyt viidennen kerran.

Numerolla 9 auton takaa startannut Saphira haki johtopaikan toiselta moninkertaiselta mestarilta Dynamit III:selta. Ekslätts Sacrifice jahtasi parivaljakkoa aivan näiden kintereillä, mutta kärkikamppailusta huolehtivat Saphira ja Dynamit. Kärkiponit ottivat lyhyitä laukkoja kumpikin, mutta Dynamit yhden liian monta. Dynamit III hylättiin takasuoralla ja Saphira ja Viivi Mäki-Jaakkola saivat loppumatkan vain varmistella ravilla pysymistä. Parivaljakon kolmas yhteinen montén SM pysäytti kellot ajassa 2.22,1a.

Mäki-Jaakkola kertoi voittajahaastattelussa, että Saphira ravaa selästä kärryjä paremmin. Monte on selvästi Saphiralle mieleen.

"Vähän oli loppusuoralla pitelemistä, ettei Saphira enää laukkaa, kun hylätty Ilona (Rekilä) ajoi vielä vieressä", Mäki-Jaakkola kertoi.

Saphira on siirtynyt Mäki-Jaakkolan omistukseen viime syksynä, eli SM-titteli oli silläkin tapaa nuorelle naiselle merkittävä. Mäki-Jaakkola kertoi, että tuoreen SM-kultamitalistin fiilis on "kerrassaan huikea".

Toinen lähdössä oli Ekslätts Sacrifice/Bea-Noora Kyynäräinen ja pronssille ravasi Marjaleena/Veera Pasanen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi