Sari Tammiselle jäi enää kaksi "eläkeläishevosta".
Sari Tammiselle jäi enää kaksi "eläkeläishevosta".Arkistokuva: Jarno Unkuri

Sari Tamminen teki kovan päätöksen - "En ole mikään Peppi Pitkätossu"

Suosikkijuontaja päätyi luopumaan elinikäisestä harrastuksestaan ravihevosten valmentamisesta.

Vielä helmikuun puoliväliin asti Sari Tamminen valmensi neljää hevosta: Andreeta, Firemakeria ja Andreen siskon Emileen kahta, nyt 3- ja 5-vuotiasta jälkeläistä S.J.’s Photosta. Sitten hän nosti kädet pystyyn.

”Se oli kova päätös, kun on harrastanut raviurheilua pikkutytöstä lähtien ja elänyt ja kasvanut Metsämäen radalla”, Sari Tamminen huokaa.

”Olen pitänyt hevosia suurella rakkaudella. Ne on eläneet kuin viiden tähden hotellissa – henkilökunta aina valmiina palvelemaan. Niiden eteen on tehty kaikki mahdollinen.”

Koronan alettua asiat kuitenkin hankaloituivat.

”Tapahtuma-ala meni kiinni, ja minulta loppuivat käytännössä työt. Se oli kova paikka paitsi taloudellisesti, myös henkisesti”, Tamminen alustaa.

”Raskasta hevosten pito oli tietysti muutenkin. Yhden naisen piti tehdä kolmen ihmisen ja yhden traktorin työt. En ole mikään Peppi Pitkätossu.”

Lopulta syntyi päätös pistää Andree ja Firemaker eläkkeelle ja myydä nuoremmat hevoset pohjoiseen. 3-vuotias ruuna Mc Lee lähti Eija Sorvistolle ja 5-vuotias tamma Sole Olee Kirsi Nikalle.

”Mc Lee on hyvällä mallilla. Sole Oleekin oli jo 3-vuotiskeväällä valmis koelähtöön, kun tuli korona ja sotki kuviot, ja seuraavana vuonna tuli takapakkia, kun sairastelin itse. Sillä on vähän hankala luonne, mutta nyt se pääsi paikkaan, jossa pienet pahantuulisuudet kuitataan hymyllä.”

Andreeta ja Firemakeria Sari Tamminen käy vielä ruokkimassa ja hoitamassa päivittäin, mutta sitä hän ei koe rasitukseksi.

”Se vie pienen ajan verrattuna siihen, kun treenasi hevosia kahdeksan tuntia neljänä ajopäivänä viikossa.” - Hevosurheilu 2.3.2022

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi