Sarikan julistettiin Suomenhevosten Missikisan voittajaksi ajalla 29,6ke.
Sarikan julistettiin Suomenhevosten Missikisan voittajaksi ajalla 29,6ke.Kuva: Anu Leppänen

Sarikan nousi Missikisan voittajaksi jännittävien vaiheiden jälkeen – ”Rehellistä kilvanajoahan se vain on”

2100 metrin tasoitusajona ajetun Suomenhevosten Missikisan voittajan löytämiseksi tarvittiin tuomariston apua.

6000 euron ykköspalkinnolla ajettu kisa on rajattu nelivuotiaille suomenhevostammoille. T5-pelin kolmannessa kohteessa selvästi eniten peliä olivat keränneet paalulta startannut Elli Haloo ja 40 metrin takamatkalta kiihdyttänyt Sarikan.

Kakkossuosikiksi luotettu Elli Haloo laukkasi heti ensimetreillä. Keulapaikalle ampaisi paalun viitosradalta lähtenyt Onnen Häivä. Santtu Raitala puolestaan löysi suosikki Sarikanille paikan toisesta ulkoa, mutta se vaihtui kolmanteen pariin, kun toisen radan veturiksi kiersi Senikki.

Viimeisellä takasuoralla Teemu Okkolin ja Sirun Sikke nousivat toisesta ulkoa kolmannelle radalle ja tarjosi näin vetoapua Sarikanille, joka niin ikään nousi radan ulommas.

Onnen Häivä piti pitkään johtopaikastaan kiinni, mutta maalisuoralla Sirun Sikke vyöryi ohi. Tätä lähti haastamaan Sarikan, mutta Teemu Okkolinin ajokin noustua selvästi ulospäin, tyssäsi suosikin kiri ja se jäi toiseksi. Tuomaristo kuitenkin päätyi siirtämään Sirun Sikken toiselle sijalle tarkasteltuaan maalisuoran tapahtumia. Niinpä voittajaksi nousi Sarikan.

Voitto oli Raitalalle jo illan kolmas. Aiemmat ykkössijat tulivat Top Class Kempillä ja Toto5-pelin avauskohteen voittaneella Humu-Liisalla.

”Tämä on vielä aika innokas. Välillä se rentoutuukin, mutta aina siinä kohtaa, kun pitää alkaa kilpailla, sillä on ihan hyvin pöhinää pöntössä”, Raitala kuvaili Sarikania radan voittajahaastattelussa.

Voittajaksi kohonneen hevosen kuskilta kysyttiin myös maalisuoran taistosta, mutta siihen hän ei halunnut juurikaan ottaa kantaa.

”Tosi vaikea kuvailla niitä (maalisuoran tapahtumia). Molemmat keskittyivät varmasti tosi paljon oman hevosen ajamiseen. Koitimme parhaan kykymme mukaan ajaa voitosta. Ei maalin kohdalla osannut sanoa kuin sen, että jäimme kamppailussa toiseksi. Se on sellaista, tuomarit tuomitsevat, ja me ajamme sen mukaan.”

Sarikanin on kasvattanut ja omistaa Onni Sillanpää. Hän kertoi tunnelman olevan voiton ratkettua loistava, vaikka osasi pelaajien tapaan odotellakin menestystä. Maalisuoran tapahtumista hän ei ollut moksiskaan.

”Rehellistä kilvanajoahan se vain on. Tilanteet ovat välillä olleet meillekin negatiivisia”, Sillanpää tuumi.

Tamman voittosumma nousi arvokkaan täysosuman myötä lähelle 20 000 euroa. 12 startissa se on ravannut nyt yhdeksän kertaa kolmen joukkoon ja kerännyt kolme voittoa.

”Sarikan on kehittynyt tosi nopeasti. Kun hammaslääkäri katsoi kaksivuotistalvella sen hampaita, hän sanoi, että ei tämä ole kaksivuotias, tämä on kolmivuotias. Sen kanssa on tapahtunut nopeaa kehitystä.”

Sarikanin valmentajana toimii Timo Korvenheimo, joka tunnetaan paremmin menestyksestään lämminveristen treenarina. Sillanpää on aiemminkin luottanut hänen ammattitaitoon, eikä yhteistyössä ole ollut moitteen sijaa.

”Hänen talli on naapurikylässä 12 kilometrin päässä. Jos kylän miehet olisi saanut jotain pahaa, se olisi kuulunut tänne asti. Mutta he eivät sanoneet mitään, joten ajattelin, että tässä on hyvä treenari”, Sillanpää naurahtaa yhteistyön aloitukselle.

Omistaja antaakin treenarille täyden työrauhan. Hän sanoo, ettei puutu kilpailutukseenkaan, mutta olettaa Korvenheimon tähtäävään lupaavalla tammalla ikäluokkakisoihin.

”Tällainen maalaistollo kuin olen, niin minullehan riittäisi pienen lähdön voitto Kausalassa, mutta treenari ymmärtää hevosen hyvyyden.”

Raitalan lisäksi kaksi voittoa T5-kohteissa onnistui ajamaan myös Hannu Torvinen. Ensin hänen ohjastama Proud Ms Cantab esitteli komean keulasoolon, ja päätöskohteessa T.Rex kiri jo uransa 55. voittoon.

T5-voiton nappasi myös Iikka Nurmosen treenistä toisen starttinsa tehnyt Bismarck Comery, joka johti juoksun jokaista metriä.

Teivossa ykkösiksi ylsivät myös Wild Mins, Siporinko ja Fazimo

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi