Maailman parhaat Kuninkuusravit -kirjan kansi
Kuninkuusravikirjan teksti on Ville Toivosen ja taitto Eija Lampelan käsialaa.

Satavuotiaat Kuninkuusravit sai juhlakirjan – ”Poikkeuksellinen yhdistelmä kansanjuhlaa ja urheilujuhlaa”

Maailman parhaat Kuninkuusravit -kirja luo tapahtumasta kattavan ja monipuolisen kuvan.

Suomen Hippos ja sen tytäryhtiö Suomen Hevosurheilulehti Oy julkaisevat heinäkuussa Kuninkuusravien 100-vuotisjuhlan kunniaksi kirjan Kuninkuusravien sadasta ensimmäisestä vuodesta. Kirjan on kirjoittanut toimittaja Ville Toivonen.

Maailman parhaat Kuninkuusravit avaa kuninkuusravi-ilmiötä pelkkiä kilpailutapahtumia laajemmin. Kirjan rungon muodostavat Kuninkuusravien säännöt, joiden yhteydessä tapahtumaa tarkastellaan muun muassa sen rakenteeseen vuosien aikana tehtyjen muutosten, tapahtuman taloudellisten vaikutusten, ja taustalla vaikuttavan ravipolitiikan kautta. Isossa roolissa ovat tietenkin hevosten ja niiden taustajoukkojen tarinat. Lisäksi kirja kerää yhteen kilpailun merkittävimmät tilastotiedot sekä viihdyttävimmät sattumukset urheilullisia urotekoja unohtamatta.

”Kuninkuusravit ja Hevosurheilu-lehti täyttävät kumpikin tänä vuonna kunnioitettavat sata vuotta, joten koimme suorastaan velvollisuudeksemme osallistua kirjaprojektiin. Hienoa oli myös se, että saimme tehdä kirjan yhdessä Suomen Hippoksen kanssa. Ville ja muut projektiin osallistuneet ovat tehneet hienoa työtä, kirjasta voi helposti ennustaa tulevan klassikko”, kirjan kustantajana toimineen Suomen Hevosurheilulehti Oy:n toimitusjohtaja Keijo Kinnula kiittelee.

Pikkupojasta asti Kuninkuusraveissa käynyt Ville Toivonen koki Suomen merkittävimmän ravitapahtuman satavuotiskirjan tekemisen kunniatehtäväksi, josta ei voinut kieltäytyä.

”Kuninkuusravit ovat poikkeuksellinen yhdistelmä urheilujuhlaa ja kansanjuhlaa, jossa on myös tilaa unelmille. En tiedä mitä merkittävämpää, kiinnostavampaa ja pysyvämpää kohdalleni ainakaan ravikirjoittajana voisi osua kuin Kuninkuusravien satavuotiskirja”, Toivonen kuvailee.

”Minulle tärkeää oli, että Kuninkuusraveista kirjassa luotu kuva on kattava ja monipuolinen. Vaikka Kuninkuusravit ovat loistava tapahtuma, kokonaisuutta käsitellään kirjassa myös analyyttisesti ja tarvittaessa kriittisestikin.”

Maailman parhaat Kuninkuusravit on ennakkotilattavissa 1.7. alkaen Hevosurheilu-lehden verkkokaupasta. Kirjan arvioidaan saapuvan ennakkotilaajille viikolla 30, juuri ennen virallista ilmestymispäivää 26.7. jolloin kirja tulee myyntiin Killerin Kuninkuusraveissa. Jokaisesta myydystä kirjasta lahjoitetaan viisi euroa raviurheilun nuorisotoiminnan ja poniraviurheilun kehittämiseen.

”Tämä kirja kokoaa Kuninkuusravien sata ensimmäistä vuotta. Koimme tärkeäksi, että sen tuotosta kohdistetaan osa nimenomaan nuorten harrastamiseen. He ovat ensisijaisen tärkeitä raviurheilun tulevaisuuden kannalta ja olennaisesti ratkaisemassa myös Kuninkuusravien tulevien vuosien vetovoimaa”, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Minna Mäenpää painottaa.

Maailman parhaat Kuninkuusravit on ennakkotilattavissa Hevosurheilun verkkokaupasta.

Lähde: Suomen Hippoksen tiedote

Maailman parhaat Kuninkuusravit -kirjan kansi
Hevosurheilu ja Kuninkuusravit juhlivat – kunkkarihistoriaa nyt myös pelikortteina

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi