Seismic Wave palailee Suomen kilpakentille nopeasti Kymi GP:n jälkeen. Kuva: Anu Leppänen
Seismic Wave palailee Suomen kilpakentille nopeasti Kymi GP:n jälkeen. Kuva: Anu Leppänen

Seismic Wave sai St Michel -kutsun – ”Mailin pyrähdys sopii kuin hanska käteen”

Timo Nurmoksen vauhdikas Seismic Wave on yksi St Michelin voiton tavoittelijoista.

”Jos hevosella on kaikki hyvin silloin, niin mielellään tullaan”, Timo Nurmos kertoo vastanneensa Mikkelin kutsuun myöntävästi.

Seismic Wave kiri Kymi GP:n kolmoseksi hyvällä tyylillä ikävältä lähtöpaikalta.

”Se reissu meni hyvin ja hevonen on treenannut sen jälkeen normaalisti.”

Nurmos oli ajatellut ruunalle varustemuutoksia mahdolliseen Elitloppet-finaaliin, mutta koska ne jäivät käyttämättä, kikkoja on takataskussa tallella Mikkeliä ajatellen.

”Olen ajanut vetolapuilla ja avovehkeillä, ja jos se olisi mennyt Elitloppetissa finaaliin, niin olisi laitettu kokolaput. En ole ajanut kertaakaan niillä meillä ollessa, ja jos St Micheliin kerran tullaan, laitetaan kokolaput, joita olen vähän säästellyt. Kyllä se varmasti niillä on parhaimmillaan.”

Nurmos ei vielä spekuloi Face Time Bourbonin kohtaamista.

”Aika näyttää, keitä siellä vastassa on. Vajaa kolme viikkoa on pitkä aika hevosten kanssa. Mukavaa tietysti, jos Face Time Bourbon sinne tulee”, hän muotoilee.

Valmentaja pohtii ääneen, että rattaille hypännee Kouvolan tapaan Hannu Torvinen.

”Seismic Wave on tosi nopea jaloistaan, ja tämmöinen mailin pyrähdys käy hevoselle kuin hanska käteen. Se on tosi nopea startista ja menee varmasti hyvin Mikkelin loivat, pitkät kurvit. Meni se Kouvolankin kurvit hyvin, mutta varmaan laajemmat kurvit ovat sille vielä parempi. Iso merkitys on tietysti sillä, minkä lähtöpaikan se saa.”

Timo Nurmos on tarkastellut Mikkelin kaarteita kerran lintuperspektiivistä, sillä hän istui pienkoneessa radan yllä St Michel -päivänä.

”Muistaakseni olimme vähän myöhässä, kun kone, jolla meidän piti tulla, oli rikki. Saimme lainaksi erään rallikuskin pienkoneen ja pilotti kaarsi radan yli. Näytti hienolta, kun siellä oli valtava määrä ihmisiä, varmaan sen 15 000-20 000.”

Lisää Hevosurheilua? Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi