Selkään kiivettiin ennenkin – Olavi Inkinen teki ”Kerviset” jo 1980-luvulla Tampereella
Valokuva Olavi Inkisen rodeosta Pomin selässä oli pitkään esillä Porin raviradalla.

Selkään kiivettiin ennenkin – Olavi Inkinen teki ”Kerviset” jo 1980-luvulla Tampereella

TotoTV:n lähetyksessä muisteltiin perjantaina tilanteita, joissa vaaratilanteesta on selvitty kiipeämällä ravikärryiltä hevosen selkään.

Päällimmäisenä muistetaan nykyään, miten Jarkko Kervinen kiipesi ohjaksen katkettua Arvo-Viktorin selkään vuonna 2009 ja sai siitä lempinimen Cowboy-Kervinen. Vastaavanlainen tilanne nähtiin kuitenkin jo 1980-luvulla Tampereella.

”Ajoin Pomia, joka oli niin ryöstäjähevosen maineessa, ettei sitä oikein kukaan halunnut ajaakaan. Niinhän se taas kierros juostuna laukkasi, ja kun otin sitä kovasti kiinni, kuolaimet meni poikki. Ja kun yritin kovasti kääntää sitä ja ajaa ojan yli sisäkentän puolelle, etten menisi porukan keskelle, turparemmikin repesi. Ei jäänyt kuin otsaripa”, Olavi Inkinen muistelee.

”Ei auttanut muuta kuin huutaa hädissään, että kuolain poikki, väistäkää. Lähtöä ei kuitenkaan keskeytetty. Ohitin koko porukan sisäkautta. Loppukurvissa oli vielä yksi vanhempi mies edessä. Hän käänsi päätään ja kysyi, että mitä sie huuat, mutta väisti hänkin, kun näki tilanteen. Otin sitten häntäremmistä kiinni ja vedin itseni rampeille ja tiikerihypyllä hevosen selkään. Obersekistä sain sen verran turvan päältä kiinni, että sain maalin kohdalla käännettyä hevosen ulos, ajettua sen aitaa vasten ja pysäytettyä sen.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi