Heikki Hietanen ylsi kovaan temppuun Sentterin rattailla Härmässä.
Heikki Hietanen ylsi kovaan temppuun Sentterin rattailla Härmässä.

Sentter laukkasi ja voitti Härmässä

Heikki Hietasen kuskaama Sentter laukkasi lähdössä, mutta ehti siitä huolimatta maalilinjan yli ensimmäisenä Härmän vanhalla raviradalla.

Antti Ala-Rantalan ajama Vinhatuuri karautti kiihdytyksessä keulapaikalle ja sai Juha Kurhelan ajokin Vauhti-Leevin rinnalleen. Vauhti-Leevi antoi keulahevoselle painetta koko matkan ajan ja selätti sen loppukaarteessa.

Hietasen veljesten ajokeille oli jäänyt kuitenkin loppuun enemmän voimia. Hannu Hietasen kuskaama Taksvenla jyräsi ensin johtoon, mutta Sentter sanoi viimeisen sanan. Janita Ilomäen valmentama ja omistama Sentter teki 2000 metrin kisassa voittotuloksen 29,3x.

"Hevonen teki erittäin kovan juoksun. Se sekaantui yhtäkkiä jalkoihinsa, vaikka ei yleensä laukkaa. Näytti, että kaukana ollaan, mutta kyllä polle hyvässä kunnossa on nyt", Heikki Hietanen kehui voittajaa.

Sentterin ja Taksvenlan jälkeen kolmanneksi jaksoi Vauhti-Leevi.

Toto4-2: Riia Puronvarren valmentama M.T. Kopitar otti uransa avausvoiton väkevällä esityksellä.

Ville Pohjola kannusti VästerboPaperDollin vetojuhdan paikalle, josta se johti aina maalisuoran alkuun asti. Johtavan rinnalle jäänyt M.T. Kopitar jyräsi silloin Panu Ahosen kannustamana kärkeen ja piti haastamaan pyrkineen Svadilfarin varmasti pois iholtaan.

"Hevonen lähti matkaan varmasti, mutta hiljaa. Se tuntui oikein vahvalle koko ajan, joten johtavan rinnalla oli helppo ajaa ", Panu Ahola kertoi.

M.T. Kopitar voitti kilometriajalla 18,6 / 2100 metriä.

Keijo Hakalan kuskaama Svadilfari oli toinen ennen Pete Misteriä ja Veli-Matti Kangasluomaa. Suosikki Way To Go laukkasi kiihdytyksessä ja uudestaan viimeisellä takasuoralla.

Toto4-3: Suursuosikki Wauhti jatkoi vakuuttavia suorituksiaan Härmä-ajossa, kun vastaili keulasta sitkeästi maaliin asti.

Ville Pohjola karautti Veli-Erkki Paavolan valmentaman Wauhdin heti startista kärkeen. Kirilenkin alussa Hannu Hietanen langetti Joriinin kanssa painetta keulahevoselle, ja maalisuoralla vielä Markku Hietasen ajama Akaasia iski mukaan kärkirintamaan. Sisäradan menijä veti kolmintaistossa pisimmän korren ja vei 3000 euron ykköspalkinnon ajalla 27,4.

"Vellu (Veli-Erkki Paavola) varoitteli, että hevonen on aika laiska, kun pääsee muista edelle. Olisin mieluummin ajanut reippaampaa vauhtia, mutta se jäi odottelemaan. Rinnalle kun tuli hevosia, se vastalisi varmasti maaliin asti. Tuntui, etteivät muut ihan helpolla tästä ohi tule", Ville Pohjola veisteli.

Joriini puristi lopussa siksi hyvin, että otti kakkosrahat ennen Akaasiaa.

Toto4-4: Kierros päättyi suosikin voittoon, kun Titan As otti kauden avausvoittonsa.

Tiukkaan ensimmäiseen karteeseen ladattiin tosissaan, kun Jonny Länsimäki vastaili suosikin rattailla ohitusta yrittäneelle Bewitch Boylle ja Antti Ala-Rantalalle.  Titan As piti keulapaikan ja sai rauhoittaa 15,0-avauksen jälkeen matkavauhdin mieleisekseen. Ruuna piti 14,0-lopetuksessa hallittuun voittoon.

"Titan As on perushyvä hevonen. Siitepölyhommat rupeaa nyt helpottamaan, joten varmaan aika kiva loppukesä tulee", Jonny Länsimäki kaavaili.

Ville Pohjolan menestyskulku jatkui tällä kertaa kakkostilalla Wirelessin rattailla. Aleksi Salojensaari oli kolmas Yezzir Hanoverin kanssa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi