Seppo Juurisen edellinen lämminverivalmennettava oli Sacramento S, joka ravasi voiton Vermossa joulukuussa 2017 Tommi Kylliäisen ohjastamana. Kaikkiaan ruunan voittosarakkeeseen kertyi yhdeksän merkintää.
Seppo Juurisen edellinen lämminverivalmennettava oli Sacramento S, joka ravasi voiton Vermossa joulukuussa 2017 Tommi Kylliäisen ohjastamana. Kaikkiaan ruunan voittosarakkeeseen kertyi yhdeksän merkintää.Kuva: Pekka Salonen

Seppo Juurinen sai talliinsa kaivatun lämminverivahvistuksen  – ”Siinä on eläkemiehelle töitä”

7-vuotias Olle Roc siirtyi Orimattilassa vaikuttavan Juurisen valmennukseen.

Ruunan treenarina toimi vuoden 2018 syksystä saakka Matias Salo, mutta nyt vajaat 20 000 euroa tienannut hevonen hakee uutta puhtia otteisiinsa maisemanvaihdoksella.

Juurinen paljastaa Olle Rocin kiinnostaneen häntä jo aiemmin.

”Kävin sitä kyselemässä, ja Matias sanoi, että ottaa yhteyttä, jos tällainen tulee ajankohtaiseksi. Nyt päästiin yhteisymmärrykseen hinnasta. Hevonen on jo tallissa, sunnuntaina haettiin se”, hän kertoo. ”Omistajanvaihdos on vielä kesken, mutta se tulee tyttäreni nimiin.”

Olle Rocin kaksi viime vuotta on sujunut ilman totosijoja, eikä Juurinen hamua sen kanssa kuuta taivaalta. Ruunalla on kuitenkin kykyjä, sillä ensimmäisellä Suomessa juostulla kaudellaan se tienasi 10 000 euroa ja voitti neljästi. Ennätys 13,6ake on Åbyn voittostartista vuodelta 2018.

”Toiseksi viimeisessä startissa se oli hyvä johtavan rinnalta. Ajellaan vähän aikaa sisäratoja, jos hevonen vaikka innostuisi tulemaan loppuun asti. Oikein kiva hevonen se on, kun tässä on ehditty muutaman päivän tutustua.”

Juurisen edellinen lämminverinen oli Sacramento S, joka siirtyi vehreämmille laitumille viime vuoden lopulla. Hän on aiemminkin menestynyt lämpöisten kanssa, muun muassa Transformerilla ja Play It Safella, joten kun talliin jäi kaksi suomenhevosta, alkoi ajatus uuden lämminverisen hankinnasta kyteä.

”Niitä on aina ollut jokunen, välillä pärjättykin niiden kanssa”, Juurinen toteaa vaatimattomasti.

”Olle Roc meni Ruotsissa hyvin ja aloitti Suomessakin hyvin. Tuollaiselle on kyllä sarjoja jatkuvasti.”

Tallin trio täydentyy Villijäbällä ja Villihiisillä. Ensin mainitun oli määrä startata illalla Lappeenrannan raveissa, mutta se joutui jäämään pois. Myös Villihiisin viimeisimmän esityksen vaisuus johtui sairastelusta.

”Villijäbä köhähteli eilen viimeistelyissä, joten ei viitsitty lähteä. Tähystetään se huomenna. Villihiisi pysähtyi Forssan montélähdössä, jonka jälkeen siltä tuli hirveästi räkää. Nämä ovat viereisiä tarhakavereita, että ovatko seurustelleet sitten liian lähekkäin. Kuumetta ei ole ollut kummallakaan, mutta tuollaista pientä lentsua, mitä nyt on liikkeellä.”

Tällä hetkellä kolmen hevosen joukkue riittää Juuriselle mainiosti.

”Siinä on eläkemiehelle töitä”, hän naurahtaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi