Seppo Tikka pääsi pääsiäismaanantaina hommiin kotiradallaan Joensuussa. Arkistokuva: Anu Leppänen
Seppo Tikka pääsi pääsiäismaanantaina hommiin kotiradallaan Joensuussa. Arkistokuva: Anu Leppänen

Seppo Tikan työmaa vain vaihtui: ”Eikun tervetuloa vaan Linnunlahdelle”

Ratamestari Seppo Tikka arvioi saaneensa Joensuun Linnunlahden radan viime tinkaan ja olosuhteisiin nähden ”aika hyväksi”.

Kuopion pääsiäismaanantain ravit päätettiin eilen siirtää Joensuuhun, sillä radalla ei pystytty takaamaan turvallisia kilpailuolosuhteita.

”Kuopion maalisuoralla routa sulaa epätasaisesti. Alkuillasta rataa kunnostettiin poistamalla märkää pintaa tarkoituksena vaihtaa uusi, kuiva pintamateriaali huomisia raveja varten. Pinnan poistamisen yhteydessä todettiin etusuoran sisäratojen routivan edelleen ja ravien siirto Joensuuhun päätettiin tehdä. Kiitokset Joensuun raviradalle, että ravit voidaan ajaa naapuriradalla”, Kuopion rata viestitti sunnuntaina somekanavissaan.

”Mie olen käynyt Kuopiossa laittamassa rataa, ja eilen oli puhetta, että se on niin märkä, että saatetaan siirtää ravit. Kävin katsomassa, ja maalisuora oli niin märkä, että suoraan sanottuna siinä ei olisi pystynyt ajamaan”, Joensuun vakituinen ratamestari Seppo Tikka kertoo.

Tikan täysi työpäivä Savossa muuttui siis täydeksi työpäiväksi Joensuussa, eikä miehen pyhienvietto keskeytynyt.

”Olen nyt lanannut ja pikkuisen työntänyt lumipenkkoja sivuun. Sain omasta mielestäni radan aika hyvin kuivaksi. En ole yhtään ajanut siihen uutta hiekkaa, ihan on entisellään”, Tikka kertoo tunnelmat paikan päältä.

”Jos ei vain vettä tai lunta sada, niin sain tehtyä hommat aika hyvin olosuhteisiin nähden. Säätiedotus vähän lupaili vesi- ja räntäsadetta, mutta katsotaan nyt. Pikkuisen tihuuttaa, mutta tämä nyt ei haittaa vielä mitään. Eikun tervetuloa vaan Linnunlahdelle.”

Lähetysmatkat ovat alkuperäisestä poiketen tänään 2140 metriä. Kurasuojia kehotetaan ottamaan mukaan klo 13 alkaviin raveihin.

”Tällä hetkellä ei lennä kura, mutta katsotaan kelin tilanne. Jos rupeaa satamaan, ne voi joutua laittamaan.”

Siirretyistä raveista oli jätetty kello 10 mennessä pois yhteensä 35 hevosta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi