Shackhills Twister vei Kasvattajakruunun helposti – tammoissa dramatiikkaa
Shackhills Twister Kasvattajakruunun juhlittuna sankarina.Kuva: Kirsi Kantokoski

Shackhills Twister vei Kasvattajakruunun helposti – tammoissa dramatiikkaa

Kolmevuotiaiden lämminveristen Kasvattajakruunun finaalit voittivat MAS For You ja Shackhills Twister.

Oriissa ja ruunissa selkeä ennakkosuosikki Shackhills Twister haki odotetusti johtopaikan haltuunsa. Se sai tehdä oman juoksunsa, eikä kriteriumkakkosella ollut lopussa mitään hätää. Toiseksi sijoittui Pekka Korven treenaama Bee Combo ja kolmas oli Jukka-Pekka Hukkasen kriteriumvoittaja Planbee, joka matkasi voittajan takana.

”Helppoa oli. Kun kausi rupeaa olemaan pulkassa, niin tuntui, että oli parasta mahdollista Twisteriä mitä on ollut. Startissa se meni ihan sitä mitä kuski halusi. Krirteriumissa se vähän ryöhäsi. Olisin sielläkin halunnut ajaa hiljempaa, mutta se ei ollut mahdollista”, ohjastaja–valmentaja Jari Kinnunen sanoi radan voittajahaastattelussa.

Hän myös omistaa ja on kasvattanut Shackhills Twisterin yhdessä Jarmo Kinnusen kanssa. Huippulahjakkuuden hoitajana toimii Terhi Heimo.

MAS For You/Jukka Torvinen voitti yllättäjänä 3-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun.
MAS For You/Jukka Torvinen voitti yllättäjänä 3-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun.Kuva: Kirsi Kantokoski

Näkemysero

Tammojen Kasvattajakruunussa nähtiin kiihdytyksessä dramatiikkaa, kun suursuosikki, Kenneth Danielsenin valmentama sekä ohjastama Dusktodawn Boogie laukkasi. Se eteni toista rataa, kun Jukka Torvinen MAS For Youn kanssa leikkasi sisäradalle johtohevosen taakse. TotoTV:n haastatteluissa Danielsen näki tuoreeltaan radalta tultuaan laukan johtuneen häiriöstä, kun taas Torvinen kommentoi, ettei kokenut tilanteessa olleen mitään poikkeavaa, vaan sanoi päässeensä johtavan perään näppärästi.

Keulapaikan piti hallussaan Pekka Korven valmentama ja ohjastama Magic Madonna. MAS For You matkasi sen takana, kun taas Dusktodawn Boogie jäi laukassaan kärkisijojen suhteen käytännössä ratkaisevasti. Loppukaarteessa MAS For You sai kiritilaa ja spurttasi varmaan voittoon ajalla 14,5ake. Kengittä tänä vuonna paljon juossut, muun muassa Tammahambon nimiinsä vienyt MAS For You näytti kilpailevan hienosti myös hokit jalassa.

”Hevonen on parhaimmillaan kengittä, joten mietin mitä hokeista tapahtuu. Hyvin se meni, ei näyttänyt haittaavan”, valmentaja ja osaomistaja Tanja Goman-Nieminen sanoi voittajahaastattelussa.

Ohjastaja Jukka Torvinen arvioi MAS For Youn parantaneen paljon puolentoista viikon takaisesta karsinnasta finaaliin.

”Tamma oli tosi hyvä ja kiri tosi hienosti. Vedin korvapallot varmuuden vuoksi, ja se lähti niihin vastaamaan hienosti tullen tosi hyvällä ryhdillä maaliin asti.”

Toiseksi sijoittui Magic Madonna ja kolmas oli Hannu Hietasen ohjastama Birgit Combo. Molempien valmentaja on Pekka Korpi. Dusktodawn Boogie nousi vielä vahvasti viidenneksi.

Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo:

T75-1: 8 Siirin Valtsu, 49,66 %, 0,43 euroa

T75-2: 6 Pärttyl, 25,57 %, 1,46 euroa

T75-3: 6 Twinquit, 1,19 %, 51,74 euroa

T75-4: 5 MAS For You, 1,38 %, 1784,33 euroa

T75-5: 8 Valtroks, 34,48 %, 4316,94 euroa

T75-6: 2 Shackhills Twister, 80,48 %, 4316,94 euroa

T75-7: 7 Global Withdrawl, 11,90 %, 33456,36 euroa

Voitto-osuudet:

7 oikein: 33456,36 €

6 oikein: 79,71 €

5 oikein: 2,47 €

Vaihto: 208 164,87 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi