Shadow Of Brisbane otti niukan voiton hopeadivarissa.
Shadow Of Brisbane otti niukan voiton hopeadivarissa.Kuva: Totofoto

Shadow Of Brisbane piti yllättävän haastajan kurissa

Seppo Markkulan ajama Shadow Of Brisbane kiri Toto75-avauskohteen voittoon Lappeenrannassa. Se sai kovan haasteen Ebu B. Bokolla, joka kuului lähdön vähiten pelatuimpiin.

Toto75-1: Jyrki Tammimetsän ajokki Amaretto Scoop ohitti kiihdytyksessä sisäradan Mr Hot Shotin, mutta Ari Moilanen poimi jälkimmäisen kyydissä kärkipaikan takaisin itselleen ensimmäisen takasuoran alussa.

Mr Hot Shot sai ottaa nopeasti vauhdin pois. Avauslenkin lopulla Santtu Raitala kokeili suosikki Ypäjä Hereiamin rattailla olisiko kärkipaikka tarjolla, mutta Moilasen vastaus oli kielteinen. Mr Hot Shot johti loppukaarteeseen asti, kunnes taipui.

Päätöspuolikkaalla William Pine kiri ulkoa hyvin, mutta vieläkin paremmin ulkopuolella liikkui Seppo Markkulan tällä kertaa ajama Shadow Of Brisbane. Tomi Haapio ei lähtenyt 2. ulkoa Ebu B. Bokon kanssa hötkyilemään ja pääsi maalisuoralla tuikkaamaan toista rataa pitkin voittotaistoon Shadow Of Brisbanen kanssa. Tasaisessa maalintulossa Shadow Of Brisbane otti kakkossuosikkina niukan voiton.

"Olin loppusuoran alussa luottavainen, että hevonen kirii helposti voittoon. En uskaltanut pyytää lopussa vauhtia, kun se meni vähän epävarmaksi", Seppo Markkula paljasti. "Ei mitään huolestuttavaa ollut siinä. Rata on vieläkin vähän löysä, sekin voi olla syy." Kaviouraa kunnostettiin ennen Toto75-avausta.

Voittaja Shadow Of Brisbane vei 2100 metrin kisan ajalla 15,4a.

Toto75-2: Tammalähtöön pamahti jysäri, kun alle kolme prosenttia veikattu Long Leg Lizzy kiri parhaaksi.

Memphis Minnie avasi kärkipaikalle Ville Tonttilan käsistä, mutta paikka ei ollut avain onneen, kun tauolta palannut Gresille Boko höyrysi rinnalla sen verran, että matkavauhti meni kärkiparin osalta liian reippaaksi.

Jani Ruotsalainen käänsi Long Leg Lizzyn kolmannelle viimeisellä takasuoralla. Voitokas ravuri kiri heti hyvin ja pakenikin oikein helppoon ykköstilaan ajalla 15,7a.

"Pystyttiin ottamaan auton perässä kiinni, ei tarvinnut lähtöön kiihdyttää. Saatiin selässä ajaa, ja voitti varmasti", Jani Ruotsalainen tiivisti. "Oma kasvatti on, ei mikään varsatähti, mutta koko ajan jotain hyvää on hevosessa ollut. Sillä on ollut paljon pieni ja välillä isojakin vastoinkäymisiä, mutta hienosti selvinnyt niistä. Mistään se ei ole hajonnut, mutta nelivuotiskeväällä jalka tulehtui niin pahasti, että koko ura oli vaakalaudalla."

Ari Moilasen ajama Caakao kiri toiseksi ennen Jukka Torvista ja Overfun Matchia.

Toto75-3: Megasuosikki Roberto Diver jatkoi kultakannassa, mutta kumartamalla ei voitto tullut, sillä Iikka Nurmosen ajokki otti laukan juuri ennen starttihetkeä.

Roberto Diver eteni lähtöhetkellä lähelle auton puomia, mutta otti samassa laukan.

"Hevonen rupesi tuijottamaan ja pelkäsi puomia. Vähän aikaa se sitä tuijotti, meni matalaksi ja laukkasi. Arkuutta", Iikka Nurmonen kertoi.

Roberto Diver antoi nopeasti raville, mutta jäi muista parikymmentä metriä. Nurmonen suuntasi heti eteenpäin, mutta tarjolla oli kolmatta rataa avauspuolikkaan ajan. Toisen puolikkaan alussa Roberto Diver pääsi keulaan. Alkumatkan tapahtumat olisivat voineet tuoda tappionkin, mutta niin vain "puhtaalla" taululla kisaava huippulupaus irtosi muista, kun Iikka Nurmonen sitä lopussa hieman hoputti.

"Vaikeaksi meinasi mennä, kun ei paikkaa parijonosta löytynyt. Kova oli aukaisu, mietin miten käy. Heti kun aloin pyytää hevoselta lisää vauhtia, sitä löytyi. Vedettiin korvat nyt auki, jolloin löytyi ruutia. Nyt olisi ollut tappion paikka, eikä sitä tullut, joten ei pelota sarjojen nousu."

Ossi Nurmonen valmentaa nyt kuudesti peräkkäin voittanutta Roberto Diveriä. Se teki kierroksen pelatuimpana osallistujana voittoajan 16,4a/2100 metriä.

Ari Moilanen ohjasti jälleen kakkossijan, tällä kertaa Muscleman ajokkina. Capo The Amour tuli Jarmo Saarelan käskyttämänä seuraavana maaliin.

Toto75-4: Nousijadivisioonakarsintaa ajettiin edellisen lähdön tapaan, mutta nyt oli kylmäveristen vuoro kisata.

Hannu Torvisen ajokki Villiäijä latasi kärkipaikalle, jossa ravasi myös koko matkan. Toisella puolikkaalla Henri Bollström kierrätti suosikki T.T. Hunsvotin johtohevosen rinnalle. Urallaan oikeastaan joko laukannut tai voittanut T.T. Hunsvotti runnoi siitä varmaan voittoon.

"Mahtava hevonen, menee paikasta kuin paikasta", Henri Bollström hehkutti. "Hevonen oli tosi toisohjainen matkalla. Eri päävehkeitä koitettiin. Lämmityksessä se vielä toimi, mutta jotain pitää tuohon toisohjaisuuteen keksiä. Luokka tällä on hyvä, mutta myös lapsellisia hommia, vaikka ikääkin jo on. Takasuoralla kun lähdin ajamaan eteenpäin, se meinasi lähteä muualle."

Tuomas Pölläsen valmentama T.T. Hunsvotti kisaa 50 voittoprosentilla, sillä uran 20. kisa toi kymmenennen täysosuman.

Villiäijä piti kakkostaistossa Poikolan Neidon niukasti takanaan.

Toto75-5: Keskipitkän matkan tasoitusajon parhaasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Timo Korvenheimon valmentama nelivuotislahjakkuus Sahara Sandstrom häikäisi.

Suosikki Dark Defender avasi juoksuradalta keulaan, mutta Tommi Kylliäinen riisti paikan hetkeksi itselleen BWT Crusaderin kyydissä. Kyseessä oli paikanvaihdos, joten Tapio Perttunen eteni suosikin kanssa nopeasti takaisin kärkeen.

Henri Bollströmin ohjastama Sahara Sandstrom jäi toiselle ilman vetoapua. Se otti alun rauhassa, eteni kierros juostuna kärkihevosen rinnalle ja hankki tästä otteen jo kierros myöhemmin. Nelivuotias karkasi lopulta ylivoimavoittoon.

"Oli aika hyvät kaksi hevosta tässä", edellisenkin lähdön voittanut Henri Bollström myhäili. "Nelivuotias hevonen 2600 metrillä voitti johtavan rinnalta helposti, aikamoinen peli! Se oli koko päivän jättihyvän tuntuinen. Se meinasi kriteriumin finaaliin päästä viime kaudella. Hyvä peli tulee tästä varmasti."

Dark Defender antoi keulasta selvästi periksi.

"Hevonen painoi vähän päälle alussa. Se oli liiankin innokas, jossa saattoi olla osasyy", Tapio Perttunen heitti suosikista.

Kakkoskamppailu oli tasainen. Siinä parhaiten otteli Large Point, BWT Crusader oli kolmas.

Toto75-6: Pronssidivisioonakarsinta miteltiin mailin matkalla. Lähdössä saatiin kierroksen ensimmäinen keulavoittaja, kun Luxorious Lord veti alusta loppuun.

Suosikki M.T. Kitty ei ollut sisäradalta nopein kiihdytyksessä. Sen ohi pisteli rinnalta Tapio Perttunen ja Blowmywhistle. Tämän ulkopuolelta avannut Luxorious Lord rymisteli 1. kaarteessa kärkipaikalle.

Jarmo Saarelan ajokki Lindy Poppins teki ulkoradoilla vahvan kirin, mutta Luxorious Lordin etumatka piti maaliin asti. Voittoaika oli mukavasti 13,5a.

"Meillä oli hyvä paikka lähteä, ja hevonen on tehnyt parhaat juoksunsa keulasta, joten taktiikkana oli siitä ajaa. Annoin hevosen mennä omaa tahtiaan, se kestää kyllä tällaisen mailin mennä", Ari Moilanen sanaili.

Jaakko Salminen oli voittajan takaa lähdön jälkeen erittäin tyytyväinen.

"Tunnelma on katossa, huippusuoritus kuskilta ja hevoselta! Marinkan syytä, että hevonen on noin hyvä. Terveisiä sinne jonnekin tiskin taakse."

Toto75-7: Kylmäveristen haastaja-,huippu- vs valiodivisioonakarsinta päätti kierroksen. Siitä tuli odotetusti paalun Aatsin ja 40 metrin takamatkan Josveisin välinen vääntö.

Jarmo Saarelan kuskaama Aatsi otti heti kärkipaikan itselleen, eikä siitä luopunut, kun Santtu Raitala kävi paikkaa kysymässä. Suuri suosikki Josveis jäi johtavan rinnalle, josta jyräsi lopussa väkisin Aatsin ohi.

"Hevonen oli oikein hyvä Seinäjoella ja lämmitti hyvin, joten odotukset oli korkealla", Santtu Raitala myönsi. "Josveis on helppo hevonen ajaa, joka on suhteellisen ravivarma. Huippukunnossa se on motivoitunut tekemään hommia."

Jarmo Saarela ei jossitellut tappiota.

"Aatsi teki hyvän juoksun, parempi vain tuli ohitse."

Diktaattori kiri laukan jälkeen vahvasti kolmanneksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi