Viime vuonna 3-vuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunun Hannu Torvisen ohjastamana voittanut Marschall Match pyrkii toistamaan tempun reilun puolentoista viikon päästä Jyväskylässä.
Viime vuonna 3-vuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunun Hannu Torvisen ohjastamana voittanut Marschall Match pyrkii toistamaan tempun reilun puolentoista viikon päästä Jyväskylässä.Kuva: Roosa Lindholm

Sheriffi hurjana Kasvattajakruunun välierissä – finaalin lähtöradat arvottu

Jyväskylässä ratkottiin tiistaina finalistit 4-vuotiaiden Kasvattajakruunuun.

Karsintojen vakuuttavin esitys nähtiin Raviliiga Tapparan omistamalta Marschall Matchilta, joka kantaa lempinimeä Sheriffi. Antti Teivainen kannusti Tuija Irrin treenattavan vauhdilla keulapaikalle heti alkukiihdytyksessä.

Ruuna piti reipasta tempoa matkalla, kun kierros paineltiin aikaan 14,5. Toiselle kierrokselle vauhti vain kiihtyi.

Maalisuoralle kaarruttiin sakean sumun keskeltä Marschall Matchin johtaessa edelleen. Kovasta matkavauhdista huolimatta Teivaisen ajokki karkasi vielä kevein askelin muulta porukalta, ja jätti suosikkina startanneen Main Stagen nahistelemaan kakkossijasta kovaa kirineen Raskolnikov Fridon kanssa. Hopeamatsi kääntyi lopulta ensin mainitun eduksi.

”Tuntui, että pikkaisen jäi taas kaasu hirttämään kiinni”, Marschall Matchin hoitaja Jonna Irri kertoi voittajahaastattelussa. ”Hevonen on mielestäni tuntunut kotona tosi hyvältä koko ajan, eikä tämä siinä mielessä tullut yllätyksenä, tämä on tosi hyvä hevonen. Tässä tuli pikku starttiväli, kun se oli kipeänä, mutta nyt se on saanut tiiviisti startteja, niin olen ihan varma, että se parantaa vielä finaaliin.”

Voittoaika oli komea 13,5ake. Lauantaina 21.11. Jyväskylässä ravattavaan loppukilpailuun Tapparan hevonen starttaa kolmosradalta.

”Finaali on kova. En ehkä uskalla unelmoida ihan voitosta, mutta mitäänhän ei ole vielä menetetty”, Tuija Irri ennakoi tulevaa kisaa. ”Jos se suorittaa sillä tasolla, mitä se oli tänään, niin varmasti se pystyy olemaan aika korkealla.”

Valmentaja myöntää huolestuneensa matkan aikana, kun näki hevosen painavan ohjille keulapaikalla.

”Näki Antin asennosta, että jäi vähän kierrokset päälle. Mutta hyvin se tsemppasi loppuun saakka.”

Raviliiga on tulossa hiljalleen päätökseensä. Irrin yhteenveto projektista on vahvasti positiivinen.

”Tosi mukava, ihan alkupisteestä saakka tämä on ollut mielenkiintoista. Hyvän hevosen saimme, ja olemme saaneet tarjota omistajille hyviä ja huonoja esityksiä, mutta kaikkiaan monia onnistumisia. Uskon, että omistajaporukka on ollut innoissaan hevosesta ja sen suorituksista”, Irri arvelee.

”Kyllähän nämä Kasvattajakruunut ovat olleet niitä huippuhetkiä, niissä se on ollut parhaimmillaan. Kriteriumin aikoihin tuli taas suuria pettymyksiä, mutta onneksi on onnistunut joissain isoissa tehtävissä.”

Suosikit vaikeuksissa

Kasvattajakruunun karsinnoissa ainoastaan lauantaina Jokimaa Tekee Tähtiä –finaalin korkannut Skyfall Shine kesti suosikin paineet. Markku Niemisen valmennettava esiintyi jälleen loisteliaasti, tällä kertaa toiselta ilman vetoapua.

Tammojen karsinnoissa parhaat olivat Eija Sorviston valmentama Moonlight Velvet ja Christa Packalénin treenaama Imakeituptothesky.

Molempien finaalien voittajille on luvassa 30 000 euron ykköspalkinto. Alta näet lähtöradat loppukilpailuun.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi