Satu Juurinen ja Herakleitos F. Kuva: Anu Leppänen
Satu Juurinen ja Herakleitos F. Kuva: Anu Leppänen

Siedätyshoidosta apua hevosen allergiaan – ”Kannattaa tämäkin kortti katsoa”

Herakleitos F:n allergiaoireisiin toivotaan apua siedätyshoidosta.

Satu ja Tuomas Juurisen viime kesästä lähtien omistama 8-vuotias ruuna Herakleitos F. on allerginen koivun siitepölylle, vehnälle ja ohralle.

”Siitepölyallergia oli tiedossa jo, kun ostimme hevosen. Edellinen omistaja oli teettänyt allergiatestit, ja kimppa päätyi sittemmin myymään ruunan. Tartuimme tarjoukseen, kun kyseessä oli niin tyylikäs hevonen. Ostimme sen meidän omalle tammalle hiittikaveriksi sillä periaatteella, että katsotaan, tuleeko tästä vielä jotain”, valmentaja Satu Juurinen kertoo.

Oireena ruunalla oli laskenut suorituskyky.

”Se ei tule loppua. Se lähtee hyvin, menee puolitoista kierrosta ja sitten loppuu happi. Tämä ei tule ilmi siinä, että käydään hiitillä, mutta maksimivauhdeissa kilpailuissa happi ei vaan enää tunnu riittävän loppusuoralla.”

Hän päätyi kokeilemaan siedätyshoitoa ystävän hevosella saatujen hyvien tulosten ja tuttujen eläinlääkärien suositusten perusteella.

”Kyllä yleinen mielipide oli, että tätä kannattaa kokeilla. Eikä se ole edes suuri kustannus. Hevonen on muuten terve jaloistaan ja kilpailuikääkin on vielä muutamia vuosia jäljellä, niin ehdottomasti kannattaa tämäkin kortti katsoa.”

Herakleitos F on nyt saanut siedätyshoitoa kolme kuukautta. Hoito kestää yhteensä vuoden, mutta kesällä tehon pitäisi olla jo sellainen, että se näkyy.

”Se selviää sitten aikanaan. Hoidon teho ei ole kuitenkaan sataprosenttinen, vaikka hyvä vaste hoidoissa on ilmeisesti ollut”, Juurinen toteaa realistisesti.

Juurinen itse täyttää ensi tiistaina 50 vuotta.

”Kroppa lahoaa, mutta mieli on virkeä. Enemmän sitä tekisi. Selkä on hajalla. Hirmu intohimo on kuitenkin raveja ja ratsastusta kohtaan”, Juurinen sanoo.

Paljon ehtinyt helsinkiläissyntyinen Juurinen on Zellelän oriaseman emäntä, rakennetuomari, jalostaja, hevosten löytäjä, rehujen maahantuoja ja tällä hetkellä eniten ravivalmentaja.

”Sekatyömies, sirkuksen pyörittäjä lähinnä. On monenlaista osaa, mitä pitää sovittaa yhteen. Ravihevosia valmennetaan, 5 omaa on ja 2 kilpailuliisingillä. Täysihoitoasiakkaat mukaan lukien on 21 hevosta.”

Lue lisää allergian siedätyshoidosta Hevosurheilun perjantainumerosta 11.12.2020.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi