Siiri Mäkinen opintomatkalle
Ruotsin raviurheilun ytimeen
Werner Orsia ja Siiri Mäkistä odottavat uudet haasteet uudessa maassa.Kuva: Kaisa Stengård

Siiri Mäkinen opintomatkalle Ruotsin raviurheilun ytimeen

Siiri Mäkinen, 19, aloittaa viikonloppuna työt Mattias Djusen tallissa.

Ruotsalainen raviurheilu on kiinnostanut nuorta suomalaista aina, ja niinpä hän tarttui tilaisuuteen, kun Facebookissa etsittiin työntekijöitä ruotsalaiselle suurtallille. Nyt ollaan niin pitkällä, että perjantaina seikkailu Werner Orsin ja Wera Winnerin kanssa voi alkaa.

”Molemmat on olleet talvitauolla, ja niille kuuluu oikein hyvää. Ruotsissa pääsee riisumaan hokit pois, ja 3-4 viikon päästä voidaan aloittaa starttaamaan”, Siiri Mäkinen suunnittelee.

Hevosia hän on harrastanut ”aina”, mutta kyseiset omat kasvatit ovat syy sille, miksi Mäkinen kiinnostui tosissaan ravihevosista. Tähän asti hän on valmentanut niitä kotonaan Juupajoella.

”Lisäksi olen autellut Mäkelän Pekkaa ja käynyt ajamassa hiittiä vähän siellä sun täällä. Turvallisuusalan tutkintoa ammattikoulussa suorittaessani sain tehdä työharjoittelun Veteläisen Antin tallilla Teivossa”, Siiri avaa taustaansa.

”Joka tallista oppii jotain uutta, mutta erityisellä innolla odotan, mitä kaikkea isosta ja tavoitteellisesta ruotsalaisesta tallista voi oppia. Ja totta kai myös passihevosten ja omien hevosten lähtöjä ja mahdollisia ajotehtäviä tallin hevosilla monté- ja oppilaslähdöissä. Sellaisistakin on ollut puhetta.”

Tarkkaa kestoa pestille ei ole määritelty.

”Näillä näkymin se päättyy viimeistään syksyllä, jolloin olen luvannut ottaa treeniin 1,5-vuotiaan parvelanretulaisen”, Siiri Mäkinen suunnittelee. - Hevosurheilu 16.3.2022

Siiri Mäkinen

Ura valmentajana: 58 starttia, totosijoja 4-9-5

Ura ohjastajana: 30 starttia, totosijoja 4-0-2

Juniorikypärät-sarjan kakkonen vuonna 2021

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi