Marja Jokela lahjoitti Skumppakimpan jouluyllätyksen Liisa Nummelle Porin raveissa perjantaina.
Marja Jokela lahjoitti Skumppakimpan jouluyllätyksen Liisa Nummelle Porin raveissa perjantaina.Kuva: Skumppakimppa

Skumppakimppa joulumielellä – ideoi hevosihmisille hyvän mielen tempauksen

Sadan naisen totopeliyhteisönä tunnettu Skumppakimppa on järjestänyt hyvän mielen joululahjakeräyksen valitsemilleen raviurheilutoimijoille.

”Skumppakimpan aktiivi Anneli Rehn oli lukenut Hippoksen julkaiseman artikkelin, jossa käsiteltiin hevosyrittäjien jaksamista ja työterveyttä. Hän laittoi artikkelin luettuaan minulle viestiä, että mitä mieltä olen tällaisesta. Lupasin hoitaa käytännön järjestelyjä, jos porukka innostuu”, keräyksen organisoinut Kaisa-Leena Ahlroth kertoo.

Anneli Rehn esitteli idean Skumppakimpan keskusteluryhmässä. Kimppalaiset innostuivat ideasta ja keräsivät nopeasti joukostaan 400 euron rahapotin, jolla oli tarkoitus kustantaa muun muassa Skumppakimpan logolla brodeerattu kestokassi kymmenelle hevosihmiselle eri puolille Suomea.

”Idea otti valtavasti tuulta alleen. Olemme tehneet ennenkin hyvää omassa keskuudessamme. Tähän ihmiset lähtivät kuitenkin vielä innokkaammin mukaan, joulun aika varmaan vaikutti ja aihe kosketti monia”, Ahlroth sanoo.

Kimpan aktiivit myös lähestyivät yrityksiä lahjoitusten toivossa, jotta kasseihin saataisiin lisää sisältöä. Kierros tuotti nopeasti tulosta, ja tuotepaketteja kertyi yhteensä 11 eri yritykseltä. Jaettavaksi saatiin myös ämpärit, jotka ovat talleilla aina tarpeellisia ja joihin lopulta kaikki lahjat sujautettiin, tiedotteessa kerrotaan.

”Kaikki yritykset, joilta kysyin, halusivat lähteä mukaan. Moni viestitti, että pyyntöjä tulee päivittäin, mutta kaikissa ei tietenkään pysty olemaan mukana. Tähän kuitenkin halusivat mukaan kaikki. Skumppakimppa alkaa olla jo aika tunnettu, ja tietysti aihe on läheinen monelle”, yrityksiä lähestynyt Ahlroth pohtii keräyksen saamaa suosiota.

Jouluyllätysten saajat valittiin Skumppakimpan yhteistyöllä.

”Jäsenet ehdottivat hevosyrittäjiä laajalla skaalalla ja ympäri Suomen, moninaisin perusteluin. Halusimme muistaa hevosalan arjen puurtajia ja pitkän linjan toimijoita”, Ahlroth kertoo.

Kimppalaiset hoitivat yhteispelillä myös logistiset järjestelyt, joilla yllätyslahjat on saatu valituille kymmenelle hengelle. Kokemäkeläinen Liisa Nummi vastaanotti oman lahjansa ensimmäisten joukossa Porin raveissa 16.12.

”Tämä oli mahtava jouluyllätys, ja tuotteet olivat kivoja ja tarpeellisia. Olin aivan otettu huomionosoituksesta”, Liisa Nummi kertoo Skumppakimpan tiedotteessa.

Skumppakimppa syntyi alkuvuodesta 2021, kun Forssan raviradan toiminnanjohtaja Elina Hirvonen luki netistä uutisen ruotsalaisnaisten 2,3 miljoonan euron ravipelivoitosta. Suomen suurin naisten ravipeliporukka syntyi nopeasti, kun Hirvonen huhuili twitterissä suomalaisten naisten vastinetta voitokkaalle ruotsalaiskimpalle.

Jutun kirjoittaja on Skumppakimpan jäsen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi