Erik Skutnabb on valmentanut hevosia Vuorimaan tilalla jo kuusitoista vuotta. Ulkopuolisia työntekijöitä tallissa ei juuri ole käytetty. Hevosurheilun arkistokuva
Erik Skutnabb on valmentanut hevosia Vuorimaan tilalla jo kuusitoista vuotta. Ulkopuolisia työntekijöitä tallissa ei juuri ole käytetty. Hevosurheilun arkistokuva

Skutnabb ja Flander myyvät tilansa: ”Aikansa kutakin”

Valmentajalegenda Erik Skutnabbin ja Brita Flanderin tila Kärkölässä sopisi omistajiensa mukaan myös esimerkiksi leiritoimintaan.

Skutnabb ja Flander ovat pyörittäneet Kärkölässä sijaitsevaa Vuorimaan tilaa jo kuudentoista vuoden ajan. Nyt tilalle etsitään uutta omistajaa.

”Aikansa kutakin. Alamme molemmat olla jo sen ikäisiä, että olisi kiva tehdä vähän jotain kevyempää”, Brita Flander taustoittaa.

Pariskunta on keskittynyt Kärkölässä valmennustoimintaan. Kun pihapiirin karsinat ja pihattotilat lasketaan yhteen, tilaa on noin viidelletoista hevoselle. Tällä hetkellä hevosia on Flanderin mukaan suunnilleen yhdeksän.

”Kun rakastaa, niin ei tule laskettua”, hän naurahtaa. ”Tilaa tässä on vähän liiankin kanssa, kahdestaan kun tätä pyöritämme. Tämä on vanha metsätalouskoulu, joka lopetti toimintansa 70-luvulla. On käpykuivaamoa, vanhaa sahaa ja muita rakennuksia. Hevosten treenaamista varten on mäkiä ja muita ratoja, ja hiekkateitä ihan loputtomasti. Ja kolmen tunnin säteellä on toistakymmentä ravirataa. Potentiaalia on monenlaiseen hevostoimintaan.”

Skutnabbin ja Flanderin seuraavaa osoitetta ei ole vielä päätetty. Tulevaisuudensuunnitelmat ovat auki myös tilan hevosten suhteen.

”Tässä on sekä omia että asiakkaiden hevosia, ja osa menee varmaan tyttärellemme Ruotsiin. Hevoset pysyvät kyllä meidänkin elämässämme jatkossakin, tietty turpatuntuma täytyy pitää. Minulla on tietenkin toinenkin ammatti, mutta miehelleni hevoset ovat päätyö. Yksi vaihtoehto on lähteä Ruotsiin itsekin”, Flander kertoo. Hän on ammatiltaan teollinen muotoilija.

Pariskunnan tytär Tamara Skutnabb lähti muutama vuosi sitten opiskelemaan Ruotsin Wångeniin ja on toistaiseksi asettunut sinne.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi