Erik Skutnabb lähtee huomenna yhdessä kumppaninsa Brita Flanderin kanssa tyttären luo. Kuva: Anu Leppänen
Erik Skutnabb lähtee huomenna yhdessä kumppaninsa Brita Flanderin kanssa tyttären luo. Kuva: Anu Leppänen

Skutnabb ja Flander suuntaavat hevostilan myynnin jälkeen Ruotsiin – ”Yritin tunkea Nappia samalle kurssille kuin Gocciadoro, mutta…”

Erik Skutnabb ja Brita Flander ovat saaneet myytyä Kärkölässä sijaitsevan Vuorimaan tilansa, jossa he ehtivät asua 16 vuotta. Reissu länsinaapuriin alkaa jo huomenna.

”Se on iloinen asia. Alun perin piti lähteä Ranskaan haistelemaan tuulia, mutta sinne ei ole asiaa tällä hetkellä. Lähdemme nyt Tamaran (Skutnabb) luokse Ruotsiin, ja pidetään vähän hengähdystaukoa ja loma. On ollut aika homma tyhjentää maatila, jossa on ollut 50-luvulta asti krääsää”, Brita Flander kertoo.

Myyty kärköläläistila on toiminut 70-lukuun asti metsätalouskouluna, jonka pihapiirissä on karsinoiden ja pihaton lisäksi käpykuivaamo, vanha saha ja muita rakennuksia.

”Ostimme sen irtaimistoineen vuonna 2005 ja siellä on ollut entisten omistajien tavaraa. Kun tultiin tänne, oli sukat ja teepussit kaapeissa. Silloin raivattiin vain tilaa itsellemme, sillä oltiin silloin just yksi maatila pakattu Normandiassa. Se oli melkoinen juttu. Nyt oli aikaa siivota tila, mikä olisi jo silloin aluksi pitänyt tehdä.”

”Nappihan teki hevostilan tästä. Jollain lailla tämä on aikakauden loppu, kun hän ei varmaan näin suuressa mittakaavassa enää valmenna”, Flander kertoo noin viidentoista hevosen tiloista. Ostaja ei ole ravipuolen ihmisiä, ainakaan vielä. Yksi hevonen jää "maisemointihevoseksi" ja uusi isäntä aikoo opetella ajamaan sillä.

Mietinnässä on, hankkivatko Skutnabb ja Flander jatkossa muutaman kilpahevosen vai varsoja.

”Kyllä turpakosketus täytyy pitää.”

Flander kertoo Skutnabbin olleen yhteydessä Hippoksen kilpailuosastoon ja Ruotsin keskusjärjestöön siitä, millaisia lisenssiin liittyviä seikkoja muutossa tulee huomioida.

”Yritin Nappia tunkea samalla kurssille kuin Gocciadoro, mutta sanoivat Ruotsista, ettei ole tarpeen. Alkuun saa toimia vuoden verran filiaalitreenarina”, Flander hymyilee viitaten italialaiseen Alessandro Gocciadoroon, joka joutui syksyllä Ruotsin keskusjärjestön lisenssikurssille 11 muun ulkomaalaistreenarin joukossa.

EDIT: 30.10.2000 16:40 Artikkelikuva vaihdettu

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi