Sääntövaliokunta käsitteli Dusktodawn Boogien tapauksen - ”Tällä perusteella ei synny oikeutta korvaukseen”
Kenneth Danielsenin ja Dusktodawn Boogien 3-vuotiaskausi oli menestys , mutta Uudenmaan Upein jäi haaveeksi.Kuva: Anu Leppänen

Sääntövaliokunta käsitteli Dusktodawn Boogien tapauksen - ”Tällä perusteella ei synny oikeutta korvaukseen”

Suomen Hippoksen sääntövaliokunta antoi lausuntonsa Kenneth Danielsenin ja Vermon raviradan välisessä riita-asiassa.

Kenneth Danielsen ilmoitti 3-vuotiaansa Dusktodawn Boogien ja Speedy Norwegianin Uudenmaan Upeimpaan Vermoon ja koki ne karsitun väärin perustein, koska kilpailukutsussa ei ollut mainintaa kilpailun ennakkomaksullisuudesta tai sen rajaamisesta entisen Uudenmaan läänin alueella syntyneille hevosille. Danielsen koki olevansa oikeutettu korvauksiin, mutta Vermo näki asian toisin.

Asia eteni Suomen Hippoksen sääntövaliokuntaan, joka antoi torstaina 27.1. lausuntonsa asiasta:

Danielsenin kilpailuun ilmoittamilla hevosilla (Dusktodawn Boogie ja Speedy Norwegian) ei ole ollut sääntöjen puitteissa osallistumisoikeutta Uudenmaan Upein -kilpailuun. Tästä syystä kilpailun järjestäjä on poistanut hevosten ilmoittautumiset Uudenmaan Upein -kilpailun karsintoihin ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

Uudenmaan Upein on ennakkomaksullinen kilpailu vanhan Etelä-Suomen läänin alueella syntyneille hevosille ja kilpailulla on omat säännöt. Danielsenin valmentamat hevoset eivät ole syntyneet sääntöjen määrittelemällä alueella eikä ko. hevosista ole tästä syystä voinut maksaa kilpailuun liittyviä ennakkomaksuja.

Asiassa on riidatonta kilpailun järjestäjän kilpailusta antama puutteellinen informaatio Heppa-järjestelmässä. Sarjan yhteydessä tulee olla viittaus kilpailun sääntöihin. Tämä kilpailun järjestäjän antama puutteellinen informaatio ei kuitenkaan luo hevosille osallistumisoikeutta ko. kilpailuun. Tällä perusteella ei synny oikeutta korvaukseen ravikilpailusäännöissä mainittuun järjestäjän virheeseen perustuen.

Sääntövaliokunta on antanut asian tiedoksi valmentaja Danielsenille sekä Vermon raviradalle.

Lähde: Suomen Hippoksen tiedote

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi