Edellisen kerran Suomessa kilpaillessaan Sobel Conwayn luottokuskina toimi Olli Koivunen. Arkistokuva: Anu Leppänen
Edellisen kerran Suomessa kilpaillessaan Sobel Conwayn luottokuskina toimi Olli Koivunen. Arkistokuva: Anu Leppänen

Sobel Conway palaa Suomeen – ”Toivomme, että saisimme sen kesän isoihin kisoihin mukaan”

Ranskassa viimeiset puolitoista vuotta kilpaillut ruuna saapuu keskiviikkona Suomeen.

Sobel Conway siirtyi Ruotsista Suomeen vuonna 2019. Nopeasti kotimaan raviyleisölle kävi selväksi, kuinka kovaluokkaisesta menijästä on kyse. Se voitti vuoden aikana Suomessa juoksemastaan 12 startista seitsemän ja tehtaili loistavia voittoaikoja. Kovin tulos nähtiin Porissa, kun Sobel Conway hurjasteli Olli Koivusen ohjastamana ylivoimavoittoon ennätysajallaan 09,7aly.

Seuraavanakin vuonna meno jatkui vahvana. Ruuna muun muassa sivusi ennätystään sijoituttuaan viidenneksi Next Directionin voittamassa St. Michelissä.

Vuoden 2020 syksyllä silloiset omistajat Kari Lähdekorpi ja viime vuonna edesmennyt Arvo Ylitalo lähettivät hevosen Ranskaan kilpailemaan. Sielläkään ei noussut seinä vastaan, vaan Sobel Conway sijoittui jatkuvasti kovatasoisissa lähdöissä kärkisijoille.

Viime syksynä ruuna siirtyi Antti Ojanperän kasaaman kimpan omistukseen. Jo tuolloin pihtiputaalaistreenari suunnitteli ottavansa hevosen jollain aikavälillä kotiin. Nyt suunnitelma on konkretisoitunut.

”Se tulee tänään (keskiviikkona) Suomeen”, Pihtiputaalla yhtä viime vuosien menestyneimmistä kotimaan talleista puolisonsa Jutta Ihalaisen kanssa pyörittävä Ojanperä paljastaa. ”Ei meillä vielä ole sen kummempia suunnitelmia, mutta totta kai me toivomme, että saisimme sen kesän isoihin kisoihin mukaan.”

Ranskassa ruunan voittosumma kasvoi huimasti. Tällä hetkellä sen tienestit ovat 374 280 euroa. Vaikka viime aikoina sijoitukset eivät olleet yhtä hyviä kuin edellisenä talvena, kiistää Ojanperä olleensa pettynyt hevosen otteisiin.

”Totta kai aina haluaisi, että menisi vielä paremmin, mutta ei se missään nimessä mennyt huonosti. Sillä oli oikeinkin asiallisia startteja, mutta olihan siellä joitain vaisumpiakin kisoja. Pienellä tuurilla olisi joissain lähdöissä olla hieman korkeammalla, mutta ihan kohtalaisesti se meni.”

Hallitseva kuningas palannee lähiaikoina

Ojanperän joukkue on keskittynyt pääasiassa treenaamiseen koko talven. Valmennettaville on kertynyt tänä vuonna ainoastaan kuusi starttia, mutta kevään saapuessa, lähenee myös monen mielenkiintoisen huippuhevosen paluu.

Pihtiputaalla valmentautuu muun muassa kuninkaallinen kolmikko: Vitter (ravikuningas vuonna 2016), Jokivarren Kunkku (ravikuningas vuonna 2015) ja Evartti (vuosien 2020 ja 2021 hallitseva ravikuningas).

Näistä viimeksi mainittu palaa radoille näillä näkymin Kaustisen Kavioliiga-raveissa lauantaina 2.4. Jokivarren Kunkku on valmentajan mukaan ihan hyvällä mallilla, mutta starttaamista ei ole vielä suunniteltu. SE-ori Vitter sen sijaan keskittyy siitokseen.

”Se ei ollut enää niin hyväntuntuinen. Sille täytyy antaa vielä aikaa.”

Pitkään ratojen ulkopuolella on viihtynyt myös kovalla ryminällä kohti kotimaan lämminverieliittiä etenevä Main Stage. Ojanperä kehaisee 6-vuotiaan ruunan talven sujuneen mainiosti.

”Sille kuuluu oikein hyvää, tosi mukavasti on saatu treenata. Se aloittelee joskus huhtikuun puolivälissä.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi