Phoenix Photon ylivoimaa Solvallassa joulukuussa, Björn Goop ajaa.
Phoenix Photon ylivoimaa Solvallassa joulukuussa, Björn Goop ajaa.Kuva: Lars Jakobsson/TR Bild

Solvallan kultafinaalin voittaja ja Helsinki-ajon sankari Seinäjoki Racen uudet nimet – ”Hevonen on elämänsä kunnossa”

Seinäjoen ravirata julkisti kaksi uutta hevosta pääsiäismaanantaina. Helsinki-ajon voittanut Global Withdrawl on Seinäjoki Racen kuudes hevonen. Phoenix Photo valloitti C Th Ericssons Memorial-kultafinaalin Solvallassa ja on hevonen numero seitsemän.

Svante Ericssonin valmentama Phoenix Photo on kuulunut Ruotsin eliittisarjojen menestyjiin. 10-vuotiaan Super Photo Kosmoksen pojan voittosumma lähestyy neljää miljoonaa kruunua.  8-vuotiaana se keräsi 1,2 miljoonaa kruunua. Viime vuonna tuli lähes miljoona, Tämän kauden kolme starttia ovat tuoneet 790 000 kruunun tienestit.

Solvallan finaaliykkönen kartutti palkintosummaa 500 000 kruunulla. Phoenix Photo oli keulasta pitelemätön, se tuli päätöspuolikkaan 08,2-vauhtia ja voitti ajalla 11,1a/2140. Chapuy, Axel Ruda ja Melkko&Sorosen voittokone High On Pepper jäivät taakse.

”Olimme tulossa jo kaksi vuotta sitten Seinäjoelle, mutta sanoimme silloin ei kiitos, Ruotsissa oli silloin kilpailuja. Nyt oli helppo sanoa kutsulle kyllä. Meillä oli suunnitelmia, että olisimme kilpailleet myös Ranskassa, mutta päätimme pysyä Pohjoismaissa”, Svante Ericsson kertoi Hevosurheilulle.

”Phoenix Photo oli tosi hyvä Solvallassa. Sen ravi luistaa, ja se tuntuu ehkä paremmalta kuin koskaan. Voimme sanoa, että hevonen on elämänsä kunnossa. Phoenix Photolla on uskomattoman hieno asenne kilpailemiseen. Se haluaa olla ensimmäisenä maalissa.”

Matias Salon valmentama Global Withdrawl kuuluu kotimaan suuriin toivoihin. Se ampaisi Helsinki-ajossa keulaan ja hallitsi Santtu Raitalan ajamana kilpailua. voittotulos oli 11,7a/2120m. Global Withdrawl sai Vermossa kutsun Finlandia-ajoon, joten Global Withdrawl nähdään molemmissa Suomen kevään kansainvälisissä suurlähdöissä.

”Matias Salo vastasi kyllä sekä Seinäjoen että Vermon kutsuihin. Phoenix Photo oli Seinäjoki Racen projektina jo kaksi vuotta sitten, ja nyt tämä harkitusti kilpailutettu Svante Ericssonin suojatti nähdään ensi kertaa Ruotsin ulkopuolella”, Seinäjoen tiedotteessa kerrottiin.

Seinäjoki Race

lauantaina 20.4.

2100m - 1. palk. 70 000 euroa

Kutsutut hevoset:

Hierro Boko (Hannu Korpi)

Mandela Zon (Reima Kuisla)

Staro Mack Crowe (Katja Melkko)

Borups Victory (Daniel Wäjersten)

Amazing Player (Irina Sarin)

Global Withdrawl (Matias Salo)

Phoenix Photo (Svante Ericsson)

Hevosurheilu: Phoenix Photo loisti kultafinaalissa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi