Sopimattomasta hevosen käsittelystä raveissa ankara rangaistus

Sopimattomasta hevosen käsittelystä raveissa ankara rangaistus

Suomen Hippoksen hallitus käsitteli tämänpäiväisessä kokouksessaan Killerillä 19.2. sattunutta tapausta, josta se teki jo aikaisemmin eläinsuojeluilmoituksen.

Hallitus päätti langettaa Kaarlo Partaselle sääntövaliokunnan esityksen mukaisesti yhdeksän kuukauden kilpailukiellon ajalle 19.2.-18.11.2021. Kilpailukiellon aikana henkilö ei voi käsitellä hevosta ravikilpailuissa kilpailuaikana, oleskella talli- ja varikkoalueella, toimia ohjastajana, vastuullisena valmentajana tai ravien toimihenkilönä. Näin Partanen ei voi kyseisenä aikana myöskään hoitaa Kuopion raviradan ratamestarin tehtävää kilpailuaikana.

Partanen jätti ohjastamansa ja valmentamansa Taran Typyn volttaustilanteessa toimimattomana pois lähdöstä ja ohjasi hevosen takaisin tallialueelle. Matkalla hän käski hevosta ravikilpailusääntöjen vastaisesti. Killerin ravien tuomaristo puhutteli ohjastajan raveissa tapahtuman jälkeen ja kilpailueläinlääkäri tarkisti toimintaohjeiden mukaisesti hevosen. Suomen Hippos teki tapahtuneesta eläinsuojeluilmoituksen.

"Rangaistus on kova, mutta Hippoksen strategiassa hevonen on keskiössä, eikä hevosen sopimatonta käsittelyä voida sallia", Suomen Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Kari Eriksson painottaa.

"Radalta poistuessa tapahtuneesta hevosen käsittelystä on tallenne, ja hevosta taluttamaan tulleen varikkoalueen valvojan mukaan se jatkui vielä radalta poistumisen jälkeenkin, kunnes hän huomautti asiasta. Näkyviä vammoja hevoselle ei tullut. Oliko kyseessä eläinsuojelurikos vai ei, se selviää myöhemmin poliisin suorittamassa esitutkinnassa."

Lisäksi Hippoksen hallitus langetti kahdesta rokotuksen varoaikarikkomuksesta 200 euron sakon ja varoituksen. Vermon raveissa 27.1.2021 Pertti Niverin valmentama Vappujätkä kilpaili varoajan sisällä. Heppa-järjestelmään tallennetun tiedon mukaan hevonen on rokotettu 25.1.2021. Oulun raveissa 6.2.2021 puolestaan Antti Ala-Rantalan valmentama Nyland kilpaili varoajan sisällä. Heppa-järjestelmään tallennetun tiedon mukaan hevonen on rokotettu 1.2.2021. Kaikki hevosen lääkitseminen on kielletty 4 vuorokautta ennen kilpailua. Lääkintäohjeessa kaikkien rokotusten ohjeelliseksi dopingvaroajaksi annetaan 5 vuorokautta.

Uutista täydennetty Kari Erikssonin kommenteilla 12.3. klo 17.10.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi